Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch
Leave a comment

Jalapeno burger met romige kaasvulling

Print
jalapeno burger met kaasvulling

Recept voor een pittige jalapeno burger met kaasvulling, heerlijk! Ben je gek op wat pittiger en gekruid eten? Dan zit je met dit recept zeker goed . Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, dus als je niet echt van het pittige eten bent kun je ook de peper eventueel weglaten. Natuurlijk is het dan geen jalapeno burger meer, maar je kunt nog wel lekker smikkelen van de kaasvulling! Deze hamburgers kun je in de pan/grillpan of de barbecue maken. Grillpan en barbecue zijn toch wel aan te raden voor een lekkere rooksmaak.

Jalapeno is een mild pittige peper scoort een 4 uit 10 op de ‘hot scale’ die wordt gehanteerd om de pittigheid van een peper variëteit aan te geven. Het kan dus nog heter! 🙂
hoe heet zijn pepers

Wat heb je nodig voor 4 jalapeno burgers met kaasvulling?

Voor de hamburger:

  • 500 gram gehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el Worcestershire saus
  • zout en peper, naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: tacokruiden naar smaak
  • optioneel: chilipoeder naar smaak

Voor de vulling:

  •  5 el roomkaas
  • 2 plakjes cheddar cheese, kleingescheurd
  • 1 jalapeno peper, fijngesneden
  • zout en peper

Voor de aankleding:

  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 tomaat, in plakjes
  • augurk, in plakjes
  • ontbijtspek
  • paar blaadjes sla
  • Mayonaise, curry of ketchup
  • zout en peper

Hoe maak je deze lekkere jalapeno burger met kaasvulling?

Maak eerst de vulling voor de burger. Doe de fijngesneden jalapeno peper in een kommetje met de roomkaas, cheddar cheese en een beetje peper en zout. Roer dit tot een gelijkmatig sausje.

Ik vind het zelf altijd lekker om de broodjes een beetje te grillen dus die snijd door en leg ik even met de binnenkant in de grillpan en rooster het even totdat het een beetje bruin kleurt.

Nu gaan we het vlees klaarmaken. Doe alle ingrediënten in een schaal en kneed dit tot een geheel. Proef altijd even of het kruidig, zout etc. genoeg is! Zelf gooi ik vaak toch nog even wat erbij om de burger een beetje meer pit te geven.

Leg een snijplank, bord o.i.d. klaar waar je de hamburgers kunt opleggen. We gaan nu acht dunne helften maken. Zelf heb ik een hamburger press gebruikt. Te koop bij de Action voor maar 2,49! Je kunt ook een gevulde burger maken met de ‘Stufz’. Als je dit niet hebt kun je het ook gewoon met je hand plat maken. Probeer het vlees wel te verdelen, zodat overal evenveel vlees zit. Doe op elke burger een lepel roomkaas en leg vervolgens de andere helft vlees erop. Doe de zijkanten goed dicht, anders barsten ze open tijdens het bakken (dat gebeurde bij twee van de vier bij mij)! Dus even goed dichtdrukken!  Smeer de burgers in met wat olijfolie.

Een paar tips voor de grillpan:

  • Er hoeft geen olie in de grillpan! 
  • Zet de pan op middelmatig tot hoog vuur en laat goed heet worden.
  • Leg je vlees, vis, gr
    oente of aardappel dan pas in de pan en laat zonder te bewegen liggen.
  • Wacht tot het vanzelf niet meer aan de pan plakt en draai het om met een tang. De baktijd is afhankelijk van wat je gaat grillen.

Laat de burger dus rustig gaar worden en draai om als het niet meer aan de pan plakt. Het vlees is gaar na ongeveer 5 minuten.

Maak ondertussen je broodje klaar met saus en een beetje sla. Als de burger klaar is kan die op het broodje en kun je het afmaken door nog wat tomaat, augurk etc, spek erop te doen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je op de jalapeno burger doet!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.