Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch
Leave a comment

Broodje biefstuk met gekarameliseerde uitjes en een zoet sausje

Print
broodje biefstuk met gekarameliseerde uitjes en een zoet sausje

Weer eens wat anders dan een biefstukje met aardappelen en wat groente! Een lekker broodje biefstuk met gekarameliseerde uitjes en een heerlijk zoet sausje. Erg lekker snel en een ideaal gerecht voor als je even niet zo heel veel tijd hebt om wat klaar te maken.


Wat heb je nodig voor 2 broodjes biefstuk?

  • 1 ciabatta
  • 300 a 400 gram biefstuk
  • paar blaadjes sla
  • 2 uien
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 70 gr basterdsuiker
  • 2 el mayonaise naar keuze
  • 2 el mosterd
  • paar druppels Worcestershire sauce
  • peper en zout
  • olijfolie of wat boter
  • optioneel: tuinkers/ geraspte wortel

Hoe maak je het broodje biefstuk?

Laat de biefstuk even op kamertemperatuur komen en bestrooi met wat peper en eventueel zout.

Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen.

Snijd de uien in ringen en fruit ze in een wat boter of olie. Voeg daarna de rode wijnazijn en de basterdsuiker erbij en laat dit heel zachtjes doorkoken. Giet er eventueel nog wat water bij als het te snel gaat. Niet te veel anders is heel de zoete smaak weg!

Maak ondertussen het sausje voor op het broodje. Meng de mayonaise, mosterd en een paar druppels Worcestershire sauce in een kommetje en zet apart.

Laat de koekenpan met dikke antiaanbaklaag heet worden en doe er wat olijfolie of boter in. Bak de biefstukken zon 2-4 minuten voor een rode biefstuk, 4-6 minuten voor rosé en 6-8 minuten voor doorbakken. Zelf eet ik biefstuk het liefst rood, dus deze biefstukken bak ik niet lang. Blijf de biefstukken continue bewegen, dus blijf erbij! Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat even rusten voor een paar minuten.

Snijd de ciabatta door de helft en snijd open. Smeer het sausje van de mayonaise, most

erd en Worcestershire sauce op beide helften van het broodje.

Snijd nu de biefstukken in reepjes van 1 cm en leg deze op de sla. Leg er eventueel nog wat geraspte wortel op.

Ondertussen is de ui goed gekarameliseerd en kun je de ui verdelen over de twee broodjes. Besprenkel het broodje met nog wat saus uit het pannetje, lekker! Op het laatst kun je nog wat tuinkers voor de garnering toevoegen.

P.s. je kunt de biefstukken natuurlijk ook op de barbecue maken voor een lekker rooksmaakje!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.