Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Salade, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Slawrap met gehakt

Print

slawrap met gehaktIk ben dol op wraps, maar helaas zijn die niet gezond. In 1 ongevulde wrap zitten al 200 calorieën! Echt een caloriebommetje! Helaas voor de liefhebbers…wraps kun je beter niet eten als je wilt afvallen! Maaaaar gelukkig bestaan er ook tal van andere dingen waarmee je toch nog een wrap kunt maken en wat ook nog lekker is, de gezonde slawrap met gehakt! Makkelijk te maken en het staat in 15 minuten op tafel! Als je het koolhydraatarm wilt eten, kun je de kidneybonen eruit laten.

 

Hoe maak je 4 slawraps met gehakt voor 2 personen?

  • 300 gram extra mager gehakt
  • olijfolie
  • krop ijsbergsla
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 rode of gele paprika , fijngesneden
  • 400 gram kidneybonen, klein blikje
  • 150 gram mais, klein blikje
  • 70 gr tomatenpuree, klein blikje
  • 1 tl (pikant)paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl Italiaanse kruiden/ oregano
  • 1 tl chilipoeder of sambal
  • peper en zout
  • zure room of yoghurt
  • optioneel: geraspte belegen kaas

Hoe maak je de slawraps met gehakt?

Verwarm de olijfolie in de pan.

Als de olie warm is kun je de ui en knoflook erin doen. Bak dit even voor 1 minuut en doe het gehakt erbij.

Voeg vervolgens de paprika, paprikapoeder, komijnzaad, Italiaanse kruiden/ oregano, chilipoeder of sambal, peper en zout toe. Bak dit eventjes zodat de paprika wat zachter wordt. Proef zelf even steeds of het goed op smaak is, anders voeg je iets meer van de kruiden toe!

Voeg nu de tomatenpuree toe. Niet meteen alles, maar eerst maar

even de helft en kijk even of je dat genoeg vindt of niet.  Voeg nu ook de kidneybonen en de mais toe.

Even proeven of het goed op smaak is en dan kun je vier sla blaadjes klaarleggen.

Schep het gehaktmengsel op de blaadjes en vervolgens de zure room of yoghurt en eventueel de geraspte kaas erop.

Klaar is je slawrap met gehakt! Lekker snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse dag!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.