Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comment 1

Koolhydraatarme courgette lasagne met gehakt

Deze koolhydraatarme courgette lasagne met gehakt wilde ik al een tijdje maken. Ik probeer de laatste tijd weinig koolhydraten te eten en dan is dit een ideaal gerecht. Deze lasagne zonder pasta is echt heerlijk! Ook is dit recept zonder pakjes en zakjes gemaakt. 

Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •4 personen •   50 minuten •   koolhydraatarm

-2 courgettes
-400 gr (extra) mager rundergehakt
-2 sjalotjes
-3 teentjes knoflook
-1 kilo trostomaten
-2 rode paprika's
-1 bakje champignons
-1 bol (buffel)mozzarella
-oregano naar smaak
-snufje paprikapoeder
-zout & peper
-olijfolie
optioneel: pijnboompitjes
optioneel: oude geraspte kaas

----------------------------
-staafmixer
-kaasschaaf/ mandoline
-ovenschaal
-(grill)pan

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.

Eerst even alle groente snijden, dan hebben we dat maar alvast gedaan ;). Snijd de champignons en de paprika klein en de courgette in plakken. Was de courgette en snijd van de courgette de boven- en onderkant af en schaaf de courgette in lange dunne plakken. Dit kan met een kaasschaaf of een mandoline. Leg de plakken even op een keukenrol zodat het papier het vocht op kan nemen. Grill ze daarna even kort in de grillpan. Als je deze niet hebt kun je ook een gewone pan gebruiken. Leg ze daarna even op een bord. Snijd daarna de mozzarella ook alvast in dunne in plakjes.

Hak de knoflook, ui en tomaat in stukken. Het moet later nog gepureerd worden, dus het hoeft niet klein. Doe de knoflook en ui in een hoge pan en bak dit even voor een minuutje en voeg dan alle in stukken gesneden tomaten toe. Laat dit even zacht worden. Pureer dit vervolgens tot een gladde saus.

Rul het gehakt zonder olie ondertussen in een koekenpan en voeg later de paprika en champignons toe. Doe het mengsel even in een vergiet, want er kom best veel vocht vanaf.

Doe vervolgens de tomatensaus bij het gehakt en laat dit nog even een paar minuten doorpruttelen. Voeg de kruiden, zout en peper toe. Proef even of het lekker is, anders kun je nog altijd wat kruiden toevoegen. Je hoeft niet zuinig te doen met de kruiden, zout en peper! 

Nu ga je de ovenschaal vullen. Begin met een lag (niet te dik) tomatensaus, gevolgd door een laag courgette plakken. Doe dit totdat alles op is en eindig met de mozzarella en strooi nog wat kruiden hierop. Eventueel nog wat geraspte oude kaas en geroosterde pijnboompitjes erover.

Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Klaar is je koolhydraatarme courgette lasagne met gehakt. Geniet ervan!

Deel dit recept:

1 Comment

  1. Pingback: Koolhydraatarme courgette lasagne met spinazie en zalm -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.