Dit recept is gebaseerd op een recept uit het tweede kookboek van Rens Kroes. Het lijkt of je veel ingrediënten nodig hebt, maar uiteindelijk valt dat best mee. In principe heb je voor de salade maar drie dingen nodig, het zijn de kruiden om de kip mee te marineren en voor de dressing die het veel doen lijken.
Ingrediënten voor de salade (2 personen)
- 2 zoete aardappelen
- 250 gram sperzieboontjes
- 300 gram kipfilet
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- zeezout en zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- scheutje olijfolie
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise (bijv. Zaanse mayonaise)
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
En zo maak je de salade en dressing
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg hier de kruiden en een scheutje olijfolie aan toe. Dek de kip af en zet in de koelkast. Hoe langer je de kruiden in laat trekken, hoe lekkerder de kip wordt. Als je niet zoveel tijd hebt, dan is een minuut of tien voldoende, je bent waarschijnlijk nog wel iets langer bezig met de overige voorbereidingen.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze daarna in stukjes.
Haa
Kook de zoete aardappelen en sperziebonen tot ze gaar zijn. Bak de kipfilet in olijf of -kokosolie.
Ondertussen maak je de dressing. Doe de mayonaise in een bakje en doe de overige ingrediënten erbij. Roer dit goed door elkaar, tot je een mooie gladde dressing hebt. Ik gebruik hier meestal een vork voor en ‘klop’ het een soort op.
Laat de kipfilet, zoete aardappel en sperziebonen wat afkoelen. Daarna doe je alles bij elkaar in een schaal en roer je de dressing er door heen. Eet lekker!
2 Comments