Hoofdgerecht, Laatste post, Salade
Leave a comment

Orzosalade met frisse yoghurt-muntsaus

Print

orzosalade met yoghurt-muntsaus
Orzo is een pastasoort die veel gegeten wordt in landen rond de Middellandse Zee. Het lijkt op een rijstkorrel en men gebruikt het als deel van salade, in de soep of gebakken in een braadpan. Ik heb op vakantie al vaak deze pasta gegeten en vond dat het een keer tijd werd om zelf een lekkere salade te maken! Als je van de orzo een salade maakt, kun je deze salade het beste lauwwarm of koud eten. Orzo is in Nederland nog niet zo heel bekend, maar het wordt wel steeds vaker gegeten. Orzo kun je ook vinden onder de namen kritharaki, manestra, rosa marina en riso en ligt in Turkse of Marokkaanse winkel, Marqt of Albert Heijn . 

 

Wat heb je nodig voor de orzosalade met frisse yoghurt-muntsaus?

  • 300 gram orzo/ riso

Orzo riso

  • 100 gram spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • paar handjes diepvries erwtjes
  • handje pijnboompitten
  • halve/hele avocado net wat je lekker vindt
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • halve komkommer
  • 15 gram munt (alleen de blaadjes!)
  • olijfolie
  • snufje zout en peper
  • handje Grana Padano snippers

grana padano snippers

Wat heb je nodig voor de yoghurt-muntsaus?

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 handje munt fijngehakt, wat overgebleven is van de salade
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel water

Hoe maak je de salade?

Het lekkerst is om de salade koud of lauwwarm te eten. Zelf heb ik de orzo een dag eerder gekookt en in de koelkast gezet. Zorg er dus voor dat je salade lauwwarm of koud is!

De orzo kook je voor 11 minuten en daarna giet je het af. Om plakkerige pasta te voorkomen doe je er een klein beetje olijfolie bij en roer je het even om. Zet het daarna afgedekt in de koelkast.

Halveer de halve komkommer, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd de komkommer in de lengte in reepjes. Daarna in blokjes snijden. De cherrytomaatjes halveren en de avocado in stukjes snijden. Dit kan allemaal meteen door de orzo.

Bak de spekreepjes in de koekenpan. Als deze klaar zijn kun je het meteen bij de orzo doen. Daarna in dezelfde pan even de diepvries erwtjes bakken.

Hak ondertussen de munt fijn en bak de pijnboompitjes in een a

ndere koekenpan even bruin aan. Gooi dit ook bij de salade en roer de salade.

Vervolgens doe je de spinazie erdoor en roer het nog eventjes om. Nog wat peper en zout naar smaak en een handje Grana Padano snippers eroverheen.

Nu alleen nog even de ingrediënten voor het yoghurt-muntsausje bij elkaar doen en roeren tot een geheel. Dit sausje serveren op tafel zodat men het er later op kan doen.

Je kunt deze lekkere orzosalade met frisse yoghurt-muntsaus makkelijk nog in de koelkast bewaren. Volgende dag lekker meenemen voor op werk of onderweg! Het hoeft toch niet opgewarmd te worden :). Lekker makkelijk, eetse!
Orzosalade met frisse yoghurt-muntsaus

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.