Laatste post, Nagerecht, Tussendoortje, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Zelfgemaakt banaan-aardbeienijs

Print
DSC_0099

Wat heb je nodig voor de zelfgemaakte banaan-aardbeienijs?

  • 1,5 bevroren banaan
  • handje bevroren aardbeien
  • klein scheutje melk ( of kokos- of amandelmelk)
  • pure chocolade

Hoe maak je het?

Snijd de banaan in plakjes, doe het in een zakje en gooi voor minimaal 5 uur in de vriezer.
Als de banaan bevroren is, doe je het in de blender samen met de melk.  Voeg daarna een voor een de aardbeien toe. Mix dit tot een glad mengsel, maar mix het niet te lang want dan wordt het te zacht!

Serveer het ijs direct of zet het nog heel even in de vriezer. Serveer het met lekker vers fruit.  Hak nog wat pure chocolade fijn en strooi dit ov

er het ijs heen voor een leuk resultaat en nog lekker ook! Het is aan te raden om het ijs meteen op te eten, want invriezen is niet zo lekker.

Je kunt i.p.v. aardbeien ook mango of perzik gebruiken of natuurlijk gewoon alleen banaan met bijvoorbeeld een beetje kaneel! Of lekker met chocoladestukjes en nootjes! Hmmm, erg veel variatie mogelijk!

Je kun de bananen 3 maanden in de vriezer bewaren.

Eet smakelijk!
DSC_0094

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.