Laatste post, Nagerecht
Leave a comment

Zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

Deze zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen kun je toch niet weigeren? Het toetje is heel makkelijk te maken en het is een feestje om te serveren. Leuk om te maken voor een feestje of gewoon lekker voor jezelf! Verwennen moet af en toe ook! Er zit geen alcohol in, dus kinderen kunnen ook meepeuzelen. Bekijk hieronder het recept voor de zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen.

Tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

 

bestekToetje/taart • 1 schaal  •   30 min bereiden/ 2 uur opstijven

-400 gr aardbeien
-bakje blauwe bessen
-1 pak lange vingers
-50 gr witte basterdsuiker
-120 ml sinaasappelsap
-250 gr mascarpone
-250 ml slagroom

kleine ovenschaal

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart1

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart2

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart2

Zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

Was de aardbeien en laat ze in een vergiet uitlekken.

Klop de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Let erop dat je het niet te stijf klopt. Voeg de losgeklopte mascarpone toe aan de slagroom en meng het tot één geheel.

Schenk de sinaasappelsap in een diep bord en doop de lange vingers hierin. Niet te lang in het sap houden, want dan worden ze slap. Bekleed de ovenschaal met de lange vingers.

Verdeel de helft van het slagroom/mascarponemengsel over de lange vingers en smeer het glad.

Daarop komt een laagje aardbeienmoes. Haal de kroontjes van de aardbeien af. Pureer de ongeveer de helft van de aardbeien tot moes met een staafmixer of keukenmachine en smeer dit over het slagroom/mascarponemengsel. Je kunt eventueel ook jam gebruiken.

Vervolgens beginnen we weer opnieuw met de lange vingers. Doop ze in de sinaasappelsap en bekleed de schaal.  Hier komt de andere helft van het slagroom/mascarponemengsel op en als laatste garneer je de aardbeien en bosbessen.  Je kunt de aardbeien en blauwe bessen ook pas op de tiramisu leggen als je het gaat serveren.

Dek de tiramisu af met folie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven. Het liefst nog langer, want dan is het wat steviger geworden.

Strooi bij het serveren nog wat poedersuiker over de tiramisu

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.