Laatste post, Na, Nagerecht
comment 1

Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

Smashed pavlova klinkt al goed! En dan de combi met limoncello yoghurt en rode vruchten is helemaal lekker... Er gaat even wat tijd zitten in het wachten, maar het is een makkelijk toetje om te maken. Een mooi, makkelijk en vooral lekker toetje, wat wil je nog meer deze kerst?
smashed pavlova

bestekToetje  •  6 personen   20 min / 2,5 uur in de oven •  Makkelijk en mooi

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl azijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • eventueel diepvries rode vruchten voor de saus
  • (Of gebruik wat van de verse vruchten)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 el limoncello
  • poedersuiker, gezeefd voor de garnering
  • Verwarm de oven voor op 120 graden en haal de bakplaat uit de oven
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Je kunt de vorm van de schaal waarin je de pavlova gaat opdienen aftekenen op het bakpapier, zodat je het eiwitmengsel daar binnen kunt verdelen
  • Meng de azijn met de maizena
  • Splits de eieren zodat je vier eiwitten overhoudt. Hier zie je hoe je dat kunt doen
  • Ontvet een kom met wat citroen en maak de kom droog met keukenpapier. Voor het stijfkloppen van het eiwit is het noodzakelijk dat de kom vetvrij is! Even extra aandacht aan besteden dus 🙂
  • Klop het eiwit luchtig met een mixer of keukenmachine. Voeg dan tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit en blijf mixen totdat er stevige pieken in het eiwit ontstaan. Kun je even checken door de kom op z'n kop te houden. Als het eiwit er niet uitvalt zit je goed. Mix dan de maizena/azijn er door
  • Verdeel het eiwit mengsel over de bakplaat en zet het ongeveer 2,5 uur in de oven
  • Meng de yoghurt met de limoncello en het vanillestokje en zet het in de koelkast
  • Maak met ongeveer de helft van de blauwe bessen en frambozen een sausje door het in een steelpannetje op te zetten met 50 ml water en 50 gram suiker en wat limoensap. Je zou hier ook bevroren rode vruchten voor kunnen gebruiken. Laat dit ongeveer een kwartiertje koken. Zeef het dan even zodat je een mooi heldere saus overhoudt (mijn zeef was ik kwijt, vandaar dat je op de foto geen mooi helder sausje ziet 😉
  • Als de pavlova klaar is zet je de oven op een kier en laat je de pavlova helemaal afkoelen. Als het afgekoeld is haal je het uit de oven en leg je het in de schaal die je gaat gebruiken. Nu gaan we de pavlova vullen, het is het lekkerste als je dit doet vlak voordat je het gaat eten omdat de pavlova anders zompig wordt.
  • Nu komt het leukste gedeelte... Pak een lepel en smash de pavlova! Vul de pavlova op met de limoncello yoghurt en verdeel het fruit erover. Druppel er wat van de saus overheen of laat iedereen dit zelf naar smaak doen.
  • Bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect! En nu de show stelen met je mooie toetje!

                P.S. De pavlova zelf kun je van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte                                      trommel. De limoncello kun je weglaten en vervangen door wat meer                                                limoensap.

Deel dit recept:

1 Comment

  1. Pingback: Alle kerstrecepten op een rij! -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.