Eten, Hoofdgerecht, Laatste post, Sauzen, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Pittige salsa saus zonder pakjes en zakjes

Print

pittige salsa sausAls wij wraps eten, dan vind ik het vaak het lekkerste om deze wat pittiger te maken. Omdat niet iedereen dit kan waarderen, wil ik dit niet doen door de kip extra heet te marineren. Vaak kocht ik dan een potje ‘hot taco-saus’ om zo toch die pittige smaak te krijgen. Eigenlijk ook niet echt je van het, zit je weer met een potje. Dat moet toch ook anders kunnen? Jazeker, hier het recept voor een pittige salsa saus zonder pakjes of zakjes voor taco’s of wraps!

Wat heb je nodig?

Voor deze pittige salsa saus zonder pakjes en zakjes heb je het volgende nodig:

– 2 sjalotjes
– 1 teentje knoflook
– 2 tomaten
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 1 paprika
– 1 tl gemalen komijn
– 2 tl chilipoeder
– 2 tl cayennepeper
– 1 tl gemalen koriander
– wat zout

Hoe maak je de salsa saus?

Snipper de sjalotjes grof. Pers het teentje knoflook uit of snijd deze fijn. De paprika snijd je in stukjes, mag ook wat grover. De tomaten snijd je in blokjes.
Fruit de sjalotjes, knoflook en paprika op een rustig vuur. Voeg dan de kruiden toe, behalve de komijn en het zout. Bak dit onder goed omscheppen even mee.
Schenk de gezeefde tomatensaus erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Ook de komijn en het zout roer je door de saus heen. Laat het op zacht vuur een minuut of tien goed intrekken. Proef de saus en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. Je kunt de saus af laten koelen of warm op je wrap of taco smeren.

pittige-salsa-saus2

Deze

pittige salsa saus is dus heerlijk als basis voor een taco of wrap. Ook als dipsaus bij tortillachips is dit een aanrader, dan laat je de saus wat afkoelen. Ik had nog wat saus over, dit heb ik in een zakje gedaan en ingevroren. Handig voor de volgende keer dat we wraps eten, of als basis voor een chili con carne.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke pittige salsa saus zonder pakjes en zakjes.

Kijk ook eens bij deze bijpassende recepten voor crispy chicken zonder pakjes en zakjes en guacamole.

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.