Quacamole is sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit mijn keuken. Zo lekker en nog gezond ook! Ik eet het voornamelijk als tussendoortje of ik doe het in een salade. Veel mensen vinden het “niet echt bijzonder”. Maar je moet er eigenlijk gewoon achterkomen hoe je dit het beste kunt eten en met welke combinaties het lekker is. Deze guacamole is in een handomdraai klaar en makkelijk te maken.
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe avocado’s
- 1 vers knoflookteentje
- 1 klein sjalotje
- 1 rijpe tomaat
- 1/2 limoen
- flinke snuf chilivlokken, poeder, 1/2 rode peper of een scheut tabasco
- nacho’s
- peper & zout
Hoe maak je het?
Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Bekijk hier de video hoe je avocado het beste kunt schillen en ontpitten.
Pers de halve limoen uit boven de kom. Je kun je ervoor kiezen om de avocado met een vork fijn te prakken of met een staafmixer later fijn te mixen. Zelf heb ik de avocado even kort gemixt.
Snijd de knoflook, sjalotje, tomaat en eventueel de halve rode peper fijn. Doe a
Voeg op het laatst nog wat peper en zout naar smaak toe.
Maak de guacamole zo kort mogelijk voor het opdienen. Zo is hij op zijn lekkerst! Moet je de guacamole toch even bewaren, stop dan de pit van de avocado erin. De guacamole blijft hierdoor langer vers.
Je kunt guacamole bij allerlei gerechten of hapjes eten. Dip tortillachips in de guacamole, smeer het op burrito’s, stokbroodje of bij gebakken kip.