Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch
Leave a comment

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Print
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Ik heb 2 weken de Hello Fresh box geprobeerd. Dat is zeer goed bevallen! Uiteindelijk toch weer lekker zelf gaan koken en nieuwe recepten bedenken, want ja de blog moet ook bijgehouden worden en dan is het leuker om zelf weer recepten te maken en te bedenken! Deze soep was echt heerlijk en deze moest ik natuurlijk wel even met jullie delen!  Hieronder het recept op de manier van Hello Fresh. Je kan eventueel ook andere recepten op Hello Fresh vinden.

Duur: 35 a 40 minuten
Voedingswaarden: 653 kcal/ 14 gr eiwit/ 83 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ waarvan 12 gr verzadigd/ 10 gr vezels

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 8 verse dragonblaadjes
  • 85 gram parelcouscous (te koop bij AH, van het merk Alfez)
  • 2 ciabatta broodjes
  • 4 eetlepels crème fraîche (eventueel demi)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 600 ml water.

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

Doe een eetlepel olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water toe. Kook de soep, afgedekt 20 minuten.

Breng in een pan met deksel 200 ml water aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. B

esprenkel de repen met wat olijfolie en  de overige knoflook op een bakplaat met bakpapier. Bak 6-8 minuten in de oven.

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 eetlepel crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.