Soms heb je gewoon even niet zo veel zin om na een dag werken lang in de keuken te staan. Nou dat is vaak op maandag, dus gisteren ook. Aangezien het weekend meestal minder gezond verloopt dan doordeweeks ging ik weer vol goede gezonde moed boodschappen doen. Deze keer werden het wraps met tonijn en zalm en avocado.
Voor 2 personen zijn 4 a 4,5 wraps wel genoeg om vol te zitten.
hoofgerecht/lunch • 10 min • snel & makkelijk
- 1 blikje tonijn of 175 gram gerookte zalm
- 1 bakje Philadelphia light of andere roomkaas light
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 4 meergranen tortilla's
- 1 krop of zak ijsbergsla
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 paprika, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 avocado, in repen of blokjes
- 1 bakje alfalfa
- Zout en peper
- evt als het toevallig in huis is, paar druppels citroen
Een kwart a helft van de ijsbergsla klein snijden. Zelf vind ik het lekker als het reepjes sla zijn in een wrap, maar je kunt het ook gewoon zonder na te denken fijn snijden.
Vervolgens de ui, komkommer, tomaat, paprika en avocado in blokjes snijden. Vooral de ui wat fijner snijden. Alles bij elkaar in een schaal doen en beetje omscheppen.
De wraps opwarmen in de magnetron en daarna besmeren met roomkaas. Daarop de sla, de groenten uit de schaal, tonijn of zalm, handje alfalfa en zout en peper erop. Als je eventueel citroen in huis hebt, is het wel lekker om een paar druppels erop te doen. Geroosterde pijnboompitten kunnen ook erg lekker zijn erbij!Beetje creatief zijn en gewoon verschillende ingrediënten uitproberen.
Je kunt van de ingrediënten die nog over zijn een lekkere lunch maken voor de volgende dag.
2 Comments