Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
comments 4

Pastasalade met veldsla en gerookte kip

Een pastasalade kun je op verschillende momenten van de dag eten. Het is lekker als avondmaaltijd, maar tijdens de lunch is het ook niet vervelend! Deze pastasalade met veldsla en gerookte kip hebben wij als avondmaaltijd gegeten, maar kan ook goed als bijgerecht tijdens een barbecue.

Pasta met gegrilde zalm en geitenkaas

besteklunch/diner/bijgerecht • 4 personen  •   20 minuten •  Italiaans

- 300 gram pasta naar keuze (evt. spelt, mais of -tarwepasta)
- cherrytomaatjes
- een á twee lente-uitjes
- olijven
- een stukje feta
- een zakje veldsla
- een stukje gerookte kip (ongeveer 120 gram)
- een potje groene pesto
- zwarte peper
-optioneel: waterkers

Het is handig de pasta van tevoren te koken, zodat deze goed af kan koelen. Spoel goed af met koud water zodat de pasta niet gaat plakken.
Snijd de tomaatjes, lente-ui, feta en gerookte kip in stukjes.

Wanneer de pasta goed afgekoeld is, meng je er pesto naar smaak door heen. Wil je niet dat de pesto overheerst, begin je met twee eetlepels, vind je de smaak juist lekker doe je er wat meer door.

Nu meng je de gesneden ingrediënten en de olijven met de pasta. Voeg daarna voorzichtig de veldsla toe, zodat deze niet breekt. Strooi wat waterkers en zwarte peper over de salade heen.

Je kunt deze salade een dag van tevoren bereiden. De veldsla voeg je dan toe voor dat je de salade gaat eten. Dit kun je ook met de lente-ui doen; deze smaak kan overheersen als je het een nacht laat staan.

Geniet van deze heerlijke pastasalade met veldsla en gerookte kip!

Deel dit recept:

4 Comments

  1. Pingback: Recept | Bietensalade | buufenbuuf going healthy

  2. Pingback: Recept | Bietensalade | buufenbuuf going healthy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.