Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Leave a comment

Salade van krieltjes en gerookte zalm

Print

Een frisse salade met krieltjes en gerookte zalm! Er zit een frisse smaak aan door de dressing, de kappertjes geven een goede zoute smaak. Ook als je niet zo van kappertjes houdt (zoals ik) zou ik aanraden ze er toch bij te doen. De smaak overheerst niet, maar geeft net voldoende smaak af.
Deze salade heeft best wat voordelen; je kunt hem van tevoren maken of juist bewaren voor de volgende dag als je over hebt, er gaat niet zoveel tijd inzitten en je kunt hem als bijgerecht óf hoofdgerecht eten.
Als bijgerecht is het heerlijk bij bijvoorbeeld een barbecue. We hebben een mooie nazomer, dus dat komt goed uit. De ingrediënten zijn voor vier personen wanneer je er een bijgerecht van maakt, anders voor twee personen.

Salade van krieltjes met gerookte zalm

Salade van krieltjes met gerookte zalm

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram krieltjes in schil
  • 1/2 komkommer
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise (of yogonaise)
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1 potje kappertjes (50 á 60 gram)
  • 1 avocado
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 lente of bosuitjes
  • 1 paprika (kleur maakt niet uit)
  • Eén á twee handen veldsla

Hoe maak je het?

Kook of stoom de krieltjes gaar. Zelf heb ik een zakje gebruikt dat in de magnetron kon. Meestal ben ik niet zo’n fan van de magnetron, maar dit was wel erg handig omdat het een hoop tijd scheelde. Als de krieltjes gaar zijn laat je ze even afkoelen.
Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes.
Ook de paprika en bosui snijd je in stukjes. De avocado even schillen, pit eruit halen en ook in stukjes snijden. Als je het lastig vindt om een avocado te schillen, bekijk dan eens dit filmpje. De komkommer, paprika, bosui en avocado kun je vast bij elkaar mengen in een schaal.
Snijd dan voorzichtig de gerookte zalm in reepjes en doe dit bij de gesneden groenten. Halveer de krieltjes en voeg dit toe aan de rest. Laat onde

rtussen de kappertjes even uitlekken in een vergiet.

Voor de dressing meng je de yoghurt, mayonaise, limoen en kappertjes met elkaar. Een beetje gemalen peper erover heen strooien is ook lekker. Zout is niet nodig omdat de kappertjes deze smaak al afgeven. Meng de dressing met de salade. Leg de veldsla op de salade en…

Eet smakelijk!

 

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.