Bijgerecht, Hoofd, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Lunch, Salade
comments 4

Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes

De lente komt er weer aan dus dat betekent vaak voor mij ook weer dat ik behoefte heb aan wat lichtere en gezonde maaltijden. Heb je geen zin om uitgebreid te komen en wil je toch wat gezonds voorschotelen? Dan is dit een perfect gerecht! Makkelijk, gezond en ook nog eens slank. Lekker om op een warme dag te eten als hoofdgerecht, als bijgerecht bij de barbecue of tussen de middag met een lekker stokbroodje. Eigenlijk kan deze lekkere salade met gerookte kip,avocado en pijnboompitjes het elk moment van de dag! En als je wat over hebt, kun je dat de volgende dag ook weer makkelijk meenemen naar je werk.

Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes

bestekhoofdgerecht/ lunch •2 a 3 personen •   10 minuten •  slank/makkelijk/snel

- zak veldsla
- 80 gram gerookte kip
- halve avocado
- handje cherry tomaatjes
- kwart van een komkommer
- handje pijnboompitjes, geroosterd
- handje noten
- optioneel: feta kaas of mozzarella
- optioneel: balsamicosiroop

Doe de sla in een kom en snijd de gerookte kip, avocado, cherrytomaatjes en de komkommer in blokjes. 

De gerookte kip koop je normaal van ongeveer 160 gram, maar nu heb ik de helft daarvan gebruikt en de volgende dag gerookte kip tijdens de lunch gebruikt. Je kan natuurlijk de volgende dag ook gewoon weer een salade maken!

De pijnboompitjes even roosteren in de pan totdat ze bruin zijn gekleurd en de walnoten verkruimelen.

Je doet alles in 1 kom en de salade is klaar! Zelf heb ik er balsamico siroop overheen gedaan, heerlijke combinatie!

Deel dit recept:

4 Comments

  1. Pingback: Sla met gerookte kip, avocado en geroosterde pijnboompitjes | Creatief huishouden

  2. Pingback: Kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.