Hoofd, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comments 10

Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas

Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas, lekker! Ik wist eigenlijk nooit wat ik met courgette aan moest! We weten allemaal dat het gezond is, maar ja het heeft ook weer niet zoveel smaak dat je het echt lekker kunt noemen. Af en toe al wat geprobeerd, maar meestal kwam ik op wokken uit. Maar dit recept is voor mij echt een uitkomst! Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas, heerlijk! Je gebruikt de hele courgette dus verspilling is er niet bij en je kunt ook makkelijk andere ingrediënten gebruiken zoals bijvoorbeeld gehakt of een vegetarische gevulde courgette maken.Gevulde courgette is makkelijk te maken en weer eens wat anders!

gevulde-courgette-met-gerookte-zalm-en-geitenkaas2

bestekhoofdgerecht •2 personen •   30 minuten •  koolhydraatarm 

-2 courgettes
-100 a 125 gr gerookte zalm
-50 a 60 gr zachte geitenkaas
-1 paprika
-1 ui
-handje cherrytomaatjes
-Italiaanse kruiden
-peper en zout
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten
-optioneel: handje bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en halveer ze. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Probeer er zoveel mogelijk uit te schrapen. Snijd het uiteinde waar de courgette aan de plant heeft gezeten eraf. Snijd het vruchtvlees fijn en gooi het in een kom. Snijd de ui fijn, paprika in kleine blokjes en de tomaat in stukjes. Gooi alles in de kom en meng het.  Doe het mengsel in de pan en bak voor 2 minuten. Doe de Italiaanse kruiden, peper en zout erbij.

Leg de helften courgette alvast in een ovenschaal.

Recept gevulde courgette met gerookte zalmDoe het mengsel vervolgens terug in de kom en doe de zalm en de geitenkaas erbij. Even goed omscheppen.  Proef even of er genoeg smaak aan zit, anders nog even wat Italiaanse kruiden, peper of zout toevoegen. Rooster eventueel de pijnboompitten en voeg deze ook toe. Als het mengsel nog wat droog is kun je er nog 1 plakje geitenkaas aan toevoegen. Verdeel het mengsel over de helften en garneer eventueel met wat bieslook.

Zet de courgette in de oven voor 20 minuten op 200 graden.

Zelf had ik nog wat Parmezaanse kaas liggen, dus dat heb ik er achteraf nog overheen gestrooid. Ook lekker!

Geniet van deze heerlijke gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas!

Deel dit recept:

10 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.