Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus

Deze pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus zijn verrassend lekker en vullend! De kip is heerlijk mals en de coleslaw maakt het lekker fris! Dit recept is makkelijk te maken en veel sneller klaar dan de pulled pork versie ;). Fijn toch!

Het vergt wel even wat timing. Eerst de kip koken, ondertussen de bbq saus maken en een half uur laten pruttelen en ondertussen ook nog eens de coleslaw maken. Voorbereiding is zeker het halve werk!

Sinds een tijdje ook grote fan van de groenten tortilla's van No Fairytales. Je kunt kiezen uit de smaken paprika, wortel en bieten. Een goed alternatief voor de "gewone" tortilla's. Ze zijn echt ZOVEEL lekkerder! Ze bestaan voor 45% uit groenten, dus er zitten minder calorieën in! Zijn wat dunner en daar houden wij juist van en qua smaak is het meer een heel licht vleugje wortel, paprika of biet en daardoor kun je het dus juist voor elk gerecht gebruiken waar wraps voor nodig zijn! Je kunt de groente tortilla's vinden in het koelschap tussen de groenten in diverse supermarkten!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   totaal 30 a 40 min: 20 min pulled chicken/ 30 min bbq saus/10 min coleslaw

Pulled chicken:
-6 kippendijen
-1 liter kippenboullion
-zelfgemaakte bbqsaus, klik hier voor recept
-wraps, bijv wortelwraps van Nofairytails

Coleslaw:
-150 geraspte wortel julienne
-150 gr witte kool of rode kool, fijngesneden
-half rood uitje of klein sjalotje, fijngesneden
-scheutje citroensap
-2 el Yofresh
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
-zout en peper

optioneel:
-paar takjes platte peterselie, fijngehakt
-snuf chilivlokken

Maak de kippendijen schoon en kook de kippendijen ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon.

Maak ondertussen de bbq saus en de coleslaw klaar. Het recept voor de zelfgemaakte bbq saus kun je vinden bij de ingrediëntenlijst.  Meng voor de coleslaw de Yofresh, Griekse yoghurt, citroensap en de mosterd in een kom. Voeg vervolgens de geraspte wortel, rode of witte kool en de ui toe. Voeg eventueel ook wat fijngehakte peterselie toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wil je toch een wat "nattere" coleslaw, voeg dan wat Yofresh of Griekse yoghurt toe. En dan naar smaak ook weer wat mosterd en peper en zout.

Haal nu de kippendijen uit de bouillon en laat ze afkoelen.Wanneer de kip afgekoeld is pluk je al het vlees in kleine stukjes. Dit kun je met je vingers doen of met twee vorken.

Verwarm de geplukte kip samen met de bbq-saus heel even in een klein pannetje, zodat de saus helemaal om de kip gaat zitten en lekker sappig wordt.

Verwarm de groente tortilla's even in de magnetron of koekenpan.
Schep de pulled chicken op de tortilla's en leg daarop wat van de coleslaw.

Vouw dicht en geniet van je pulled chicken wrap en zelfgemaakte bbq saus!

Heb je nog wat coleslaw en pulled chicken over? Lekker om de volgende dag op een broodje te doen!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.