Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Soep, Tussendoortje, Vega
Leave a comment

Mosterdsoep met prei & Coburger ham

Print
IMG_1905

Ik zag op ah.nl zag ik dit makkelijke en snelle recept voor mosterdsoep met prei & Coburger ham voorbij komen. Ik had nog nooit zelf mosterdsoep gemaakt dus dat was weer een nieuwe uitdaging!  Het was echt heerlijk en je zit goed vol door de aardappel. De vegetariërs kunnen de ham weglaten, makkelijk! Ik heb het zelf met 1 broodje gegeten en toen zat ik behoorlijk vol. Je kan het ook makkelijk invriezen, altijd handig.
Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram champignons
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 potje dijonmosterd (250 gram, Maille)
  • 450 gram kleine krieltjes
  • 150 gram Coburger ham
  • Staafmixer of blender
    IMG_1894

Hoe maak je de mosterdsoep met prei & Coburger ham:
Halveer de champignons, snij de prei in ringen en maak de uien klein. Verhit de olie in een pan en bak de champignons, ui en 3/4 van de prei 1 minuut op hoog vuur.
Voeg 1,5 liter water, de bouillonblokjes, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten koken op middelhoog vuur.
IMG_1898
Snijd ondertussen de ham in kleine stukjes. Verhit de koekenpan zon

der olie of boter en bak de ham krokant. Neem uit de pan en dep droog met wat keukenpapier. Als je dit liever zonder ham eet, kun je dit natuurlijk achterwege laten.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer of blender. Bestrooi met de rest van de prei en ham. Serveer met soepstengels.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke mosterdsoep met prei & Coburger ham.

Photo

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.