Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Salade, Vega
Leave a comment

Linzensalade met kipreepjes, feta en een frisse balsamicodressing

Deze linzensalade met kipreepjes, feta en een frisse balsamicodressing is in een mum van tijd gemaakt, is voedzaam en ook vegetarisch mogelijk! Ook als lunch te maken trouwens.
Linzen zijn peulvruchten en zijn erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels en daardoor ook goed voor de darmen, dus een goede spijsvertering.

Wist je dat wij ook een recept van heerlijke linzensoep hebben? Die is echt heel lekker en vullend. Bekijk het recept hier.

Linzensalade-met-kipreepjes,-feta-en-een-frisse-balsamicodressing

besteklunch/diner • 2 personen  •   15 minuten •  healthy/ook vegetarisch

-200 gr linzen
-paar handjes veldsla
- paar blokjes fetakaas
- 150 gr kant en klare kipreepjes
-paar handjes cherry tomaten, gehalveerd
-kwart komkommer, in blokjes
-1 paprika, in blokjes

-handje pijnboompitjes, geroosterd
- optioneel: handje cashewnoten
-optioneel: basilicum
- optioneel: olijfjes

dressing:
-3 el olijfolie
-2 el balsamicoazijn
-versgemalen peper en zout

Deze salade is zo makkelijk te maken! Eigenlijk is het gewoon alles in 1 kom gooien en je bent klaar. Natuurlijk nog wel even de linzen koken en de ingrediënten snijden, maar dat is natuurlijk zo gedaan.

Spoel eerst de linzen af met koud water totdat het water helder is. Als je dit niet doet komt er een aardige schuimlaag op het water en met het afspoelen voorkom je dit. Kook vervolgens de linzen volgens de verpakking. Meestal is dit zon 15-18 minuten, dus in de tussentijd kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken.  Je kunt natuurlijk ook voorgekookte linzen kopen als je weinig tijd hebt.  Deze moet je ook wel even afspoelen.

Als de linzen op staan kun je de andere ingrediënten gaan klaarmaken die in de salade komen. Doe je ook basilicum in de salade? Scheur de blaadjes dan wat kleiner.

De dressing kun je ook alvast even maken. Alles in een schaaltje doen en even roeren en klaar.

Het is lekker om de salade lauwwarm te eten, dus als de linzen klaar zijn kun je ze meteen in de kom doen. Doe vervolgens alle andere ingrediënten er ook in en klaar je is linzensalade! Vergeet niet de dressing er nog overheen te doen, want die is lekker fris erbij.

Eet smakelijk en geniet van je linzensalade met feta, kipreepjes en de frisse balsamicodressing!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.