hoofdmaaltijd/lunch/bijgerecht/baksel • 55 minuten • Pasen
- 200 gr gerookte zalm
- blader -of pizzadeeg op rol (270gr)
- 1/2 rood uitje, fijngesnipperd
- 6 halfzacht gekookte eieren
- 1 losgeklopt ei
- 6 schijfjes zachte geitenkaas
- bosje dille, fijngehakt
- 1 ele kappertjes
- paar druppeltjes citroensap
- zout en peper
Lekker met een salade en een soepje
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de uitjes eventjes aan in de pan.
Rol het bladerdeeg in de lengte uit op het aanrecht. Laat het bakpapier onder het deeg liggen. Verdeel de gerookte zalm over het deeg. Leg de ui, geitenkaas, kappertjes, citroensap en dille in een verticale lijn in het midden. Nu kun je de 6 eieren er ook in een lijn op leggen. Doe er een beetje peper en zout over.
Nu vouw je de zalm over de eieren heen. Als je dat hebt gedaan, heb je alle ingrediënten nu in een verticale lijn liggen met de gerookte zalm eroverheen geklapt.
Snijd met een scherp mes het deeg in horizontale reepjes van 2 cm dik. Houd een ½ cm afstand van de vulling. Vlecht de reepjes om en om kruislings over de vulling. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Het is eigenlijk hartstikke makkelijk! Misschien kom je niet helemaal lekker uit met het vouwen, maar dan knijp je het een beetje bij elkaar zodat de rol wel dicht is aan het uiteinde.
Bak nu het brood in het midden van de oven 35 minuten af tot het deeg goudbruin is.
En klaar is je heerlijke verse warme paasbrood! Geniet ervan!
1 Comment