Baksels, Laatste post, Na
Leave a comment

Bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit

Dit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit is een ideaal hapje om te maken voor een feestje of een andere leuke gelegenheid. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten nodig, en supersnel klaar! Je kunt het ook naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ook chocoladepasta gebruiken, alleen jam of ander fruit.

bladerdeeghapje-met-roomkaas,-jam-en-vers-fruit

bestekkoekjes  •   25 minuten •  Holland

- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 flinke tl roomkaas
- 6 flinke tl jam naar keuze 
- vers fruit naar keuze (in dit recept aardbei en blauwe bes)
- 1 losgeklopt ei
- suiker
- optioneel: sprinkles/poedersuiker

Haal alvast het bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien. Verwarm de oven  voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Je kan het bladerdeeg ook op je aanrecht maken, maar uit ervaring weet ik dat het een gepriegel wordt om het op de bakplaat te krijgen ;). 

Snijd nu het bladerdeeg vanaf de hoeken in. Niet helemaal doorsnijden, want in het midden komen de ingrediënten. 

bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit
Schep nu een goede volle theelepel roomkaas in het midden en daarop een lepel jam en wat fruit.
bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit
Vouw nu de hoeken om en om naar het midden. Zo krijg je uiteindelijk een molenvormpje. Herhaal dit bij alle plakjes.  

Als je alles gevouwen hebt, smeer je het deeg in met het losgeklopte ei. Daarna bestrooi je het met een beetje suiker of sprinkles. Allebei mag ook ;).

Zet ze voor 12 tot 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Blijf er wel bij, want elke oven is weer anders qua baktijd!

Eet smakelijk!

bladerdeeghapje-met-roomkaas,-jam-en-vers-fruit1
Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.