Baksels, Laatste post, Tussendoortje, Vega
comments 3

Dadelblokjes amandelbodem en notenvulling

Print
Dadelblokjes amandelbodem en notenvulling


Dadelblokjes met amandelbodem en notenvulling! Yumm! Ik ben echt een fan van dadels. Ik heb al meerdere recepten gemaakt die vooral uit dadels bestaan. Het is een perfecte vervanger van suiker en wordt dan ook veel gebruikt als zoetmiddel tijdens het maken van lekkere taartjes. Het is voedzaam en ook gezond en goed als je aan de lijn bent! En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Daarom probeer ik zo vaak mogelijk recepten uit die verwerkt zijn met dadels. Bij deze een recept van een lekkere snack!


Wat heb je nodig?

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • honing of agavesiroop
  • 125 gram roomboter
  • 250 gram dadels
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels kokospalmsuiker
  • geraspte kokos

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de amandelmeel en 1 ei en een scheut agavesiroop of honing in een kom en mix dit tot een beslag.
Vet een ovenschaal of bakvorm in. Ik heb zelf een ovenschaal voor de helft gebruikt, omdat ik geen geschikte bakvorm hiervoor heb. Gewoon even improviseren met de middelen die je in huis hebt!
Doe het beslag in de vorm en druk goed aan. De bodem niet TE dik zijn, tussen de 5 en 10 mm.
Dit zet je voor 15 minuten in de oven.

Maak de dadels en noten klein. Ik heb alles zelf in de keukenmachine fijngemalen, maar als je dit niet hebt kun je het natuurlijk ook gewoon fijnsnijden/hakken.

Doe het andere ei alvast in een kommetje en kluts het even.

Vervolgens gaan we karameliseren: bekijk dit filmpje met uitleg.
Doe de roomboter in een pannetje en zet dit zachtjes op zodat het vloeibaar kan worden. Af en toe even roeren.  Als het gesmolten is doe je de koskospalmsuiker erbij en laat je dit een paar minuten zachtjes verwarmen. Zodra het gesmolten is, kun je het vuur iets hoger zetten en de siroop laten borrelen. Vanaf het moment dat de suikerstroop licht begint te kleuren, draai je steeds met de pan rondjes.  Niet meer roeren, anders begint de suiker weer te kristalliseren.
Haal het pannetje van het vuur en voeg het geklutste ei toe. Klop dat heel snel met een garde totdat er een egaal mengsel ontstaat. Wel blijven roeren!

Zet het vuur uit en voeg vervolgens het mengsel van de dadels en noten toe en roer dit door elkaar in het pannetje.

Ten slotte

doe je de vulling op de bodem en druk je het aan. Ter garnering strooi je er nog wat kokos op en gebruik je nog een paar extra pecannoten voor bovenop de blokjes.

Laat dit een uur opstijven in de koelkast en daarna kun je smullen! Ik heb er zelf blokjes van gesneden, want het is best machtig. Dus van zo’n klein blokje krijg je al een flinke boost!

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze overheerlijke dadel-noten-chocoladerepen! Echt mijn favoriete tussendoortje voor op mijn werk!
Of je kunt ook deze suikervrije healthy & easy cookie dough ballen maken, ook een verantwoorde snack!

Deel dit recept:

3 Comments

  1. Pingback: RECEPT: Dadelblokjes door gastblogger buuf-buuf.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.