Wat heb je nodig?
- 65 gram boter
- 90 gram kokosbiscuitjes
- 2 bolletjes Chinese stemgember
- 2 limoenen
- 2 eieren
- 200 ml gecondenseerde melk (zo’n blikje)
- poedersuiker
- Lage taartvorm (16 cm)
Zo maak je de Key lime pie
We beginnen met het maken van de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter op laag vuur smelten. Doe de biscuitjes in een blender of keukenmachine en maal ze fijn, samen met de Chinese stemgember. Als dit fijn is, meng je de boter er door. Dit wordt de bodem van de taart. Vet de taartvorm in en druk het mengsel er in tot je een bodem hebt met een rand van ongeveer 2 cm.
Laat de bodem even staan en boen één van de limoenen schoon. Rasp de schil. Let op dat je echt alleen het groene van de schil raspt, en geen witte schil meeneemt. Daarna pers je de limoenen allebei uit.
Splits de eieren en doe de eidooiers met de limoensap, de gecondenseerde melk en de rasp in een steelpannetje. Breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer drie minuten inkoken, blijven roeren, tot je een mooie gele roomachtige substantie hebt. Schenk dit over de taartbodem. Zet de taart 20 minuten in de oven.
Als de taart na 20 minuten klaar is begint het moeilijkste gedeelte, twee uur wachten tot de taart is afgekoeld
Zoals ik eerder al zei hebben wij dit als toetje gegeten met een cappuccino en thee, maar het is ook heerlijk om op tafel te zetten als je iemand op bezoek krijgt. Of gewoon als je er zin in hebt ;). Eigenlijk gewoon een makkelijk taartje dat je de hele dag door kunt eten!
Bakse!