Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post
Leave a comment

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

Deze koolhydraatarme courgette wraps zijn verrassend lekker en vullend! Ik vind het belangrijk dat de mannen hier thuis gewoon wel koolhydraten kunnen eten, dus ik pas mijn gerechten zoveel mogelijk aan.
Bij dit gerecht maak je in principe gewoon de saus klaar en vervolgens maak je dus wraps met saus en courgette wraps met saus. Je kunt de ovenschotels tegelijk in de oven zetten en dus ook gezellig samen eten. Geen moeilijk gedoe en allemaal tevreden.  Kijk wel eerst even of er twee ovenschalen goed naast elkaar in de oven passen!

Lees hieronder hoe wij dit gerecht maken!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   20 min voorbereiden/ 10 min oven

- 1 courgette, in plakken (dit is voor 1 persoon, neem 2 courgettes voor 2 a 3 personen)
- 1 pak tortilla wraps voor de koolhydraatliefhebbers (deze zijn niet nodig als je alleen maar wraps met courgette maakt)
- 300 gr kipfilet, gekookt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 paprika's, in blokjes
- half blikje mais, uitgelekt (mag ook een heel blikje als je ervan houdt)
- 125 ml zure room

- Geraspte kaas

-1 el zelfgemaakte tacokruiden of uit een zakje

- 500 ml passata

-optioneel: handje verse basilicum
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten

-peper en zout
-olijfolie

-kleine ovenschaal +/- 15 x 20 cm
-kaasschaaf, mandoline

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

Pak eerst twee ovenschalen die naast elkaar in de oven kunnen. Je krijgt uiteindelijk dus een kleine ovenschaal met de courgette wraps en een middelgrote/grote ovenschaal met de standaard tortilla wraps. Verwarm nu de oven voor op 220 graden.

Vet de ovenschalen in.

Kook de kip in een pan met water voor ongeveer 15 minuten.

Snijd plakken van de courgette. Dit kun je doen met een kaasschaaf of mandoline.

Giet 1 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika en de mais toe.

Haal na 15 minuten de kip uit de pan en dep 'm een beetje droog. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar in kleine stukjes. Voeg de stukjes kip en tomatensaus toe aan de pan. Voeg de tacokruiden, peper en zout toe en roer even door.  Proef even of je het kruidig genoeg vindt, smaken verschillen! Voeg eventueel nog wat tacokruiden toe.

Leg 3 plakken overlappend naast elkaar en schep wat vulling op de courgette. Rol op, leg in de ovenschaal en zet eventueel vast met een satéprikker. Als je er drie of vier gemaakt hebt dan schep je nog wat tomatensaus over de wraps en vervolgens strooi je nog wat geraspte kaas  over de courgette wraps en strooi eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes over de wraps.

Schep ook de vulling in de tortilla wraps en doe de wraps in een ovenschaal. Strooi hier ook wat geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschalen voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Maak de courgette wraps af door er wat toefjes zure room op te scheppen. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.