Een supermakkelijk recept voor een lekkere frisse taart! Deze plaattaart met fruit moet je echt een keer gemaakt hebben. In 30 minuten heb je een reuze gezellige taart met fruit op tafel staan!
En wedden dat je nog een stukje wilt? Daar kun je echt niet vanaf blijven!
Baksels • 9 a 12 stuks 10 min bereiden/ 18 minuten oven• Makkelijk en snel
- 1 rol verse bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 200 ml slagroom
- 4 el suiker
- 500 gr mascarpone
- 30 gr kokosrasp
- frambozen, aardbeien en blauwe bessen
- poedersuiker, gezeefd voor de garnering
Je kunt natuurlijk ook variëren met het fruit.
Je kunt het mascarpone mengsel al van te voren maken, dat scheelt weer wat tijd.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en haal de bakplaat uit de oven.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om zodat er een rand ontstaat. Prik gaatjes in de rest van het deeg (maar dus niet in de rand).
- Besmeer de randen met ei. Wil je ook een gesuikerde rand? Strooi dan nog wat suiker over de randen. Bak de bodem in 20 minuten goudbruin. Kijk even goed of het bladerdeeg goudbruin is. Zo niet dan nog wat langer in de oven.
- Laat vervolgens goed afkoelen. Als het bladerdeeg in het midden te veel omhoog is gekomen kun je het wat omlaag duwen met een spatel oid.
- Roer in een kom de mascarpone een beetje los.
- Klop de slagroom samen met de suiker goed stijf.
- Meng de mascarpone, samen met de kokosrasp, voorzichtig door de slagroom.
- Verdeel het mascarpone mengsel over het bladerdeeg met de bolle kant van een lepel. Dat vind ik zelf altijd goed werken 🙂
- Leg het fruit erop en bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect!
P.S. Serveer de plaattaart met het fruit wel zo snel mogelijk , want anders wordt het bladerdeeg zacht, nat en dat is echt zonde!
Je kunt het mascarpone mengsel eventueel 2 dagen van te voren bereiden. Dat scheelt je weer stress en tijd in de keuken als je huiskamer vol zit met hongerige mensen 😉Geniet van je winterse gezellige plaattaart met fruit!
Zie je die vrolijke brownie hieronder? Ja daar hebben wij het recept ook van. Check het recept voor het 'makkelijke brownietaartje'. Ideaal voor de kerstdagen ook, want dit taartje kan na 5 a 10 minuten al de oven in! Whoo easypeasy!