Wil je wat verrassends op tafel zetten en ook wat gezonds? Probeer dan eens deze kleurrijke groenteschotel! Makkelijk te maken en overal bij de te combineren. En eet je koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt? Laat dan de aardappel weg en gebruik mozzarella of vervang de aardappel voor zoete aardappel. Lekker met een stukje vlees of als bijgerecht bij de BBQ.
diner • 2 personen • 60 minuten • vegetarisch
-1 grote courgette
-1 aubergine
- 3 tomaten
-2 uien
-geraspte kaas
-Provençaalse kruiden
-olijfolie
-peper en zout
-optioneel: mozzarella
benodigdheden:
-ovenschaal
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en hak de knoflook en bak beide even in de pan totdat de ui glazig wordt.
Snijd de groenten in dunne plakken van zo'n 0,5 cm.
Vet de bodem van een middelgrote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek vervolgens de bodem van de ovenschaal met het uien- en knoflookmengsel.
Zet de plakjes groente rechtop in de schaal op de bodem van ui en knoflook.Gebruik je ook mozzarella? Snijd deze dan ook in plakjes en zet deze tussen de groenten.
Strooi wat peper, zout en Provençaalse kruiden over de groentenschotel heen.
Pers 1 gepelde teen knoflook en meng met 3 el olijfolie. Giet de olie over de groenten. Dek de schotel af met aluminiumfolie. Zo voorkom je dat de bovenkant van de groente verbrand.
Bak de schotel in 45 minuten gaar en goudbruin. De laatste 20 minuten zonder aluminiumfolie. Strooi de de laatste 10 minuten nog wat kaas op de groenten. Kijk even goed of de groente zacht zijn geworden, want elke oven is anders. Misschien moet het nog iets langer!
Voila! Klaar is je kleurrijke groenteschotel!