Deze week wilde ik even zonder koolhydraten doorbrengen, dus daarom dit heerlijke gerecht gemaakt! Makkelijk te maken, veel vitamines koolhydraatarm en staat snel op tafel! Een ideaal gerecht als je weinig tijd hebt en op de lijn wilt letten!
Bimi is trouwens het zusje van de bekende broccoli. Bimi heeft lange dunnen stengels en is wat milder en zoeter van smaak. Eventueel de droge eindjes eraf halen, wassen en daarna kun je het gewoon koken, wokken, stomen etc.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 250 gram gamba’s
- 1 ui
- 2 flinke tenen knoflook
- 2 theelepels sambal
- peper en zout
- 200 gram bimi
- 200 gram peulen
- 200 gram paddenstoelenmix
- oestersaus
Hoe maak je deze gamba’s met groente?
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Was de bimi en snijd eventueel de droge eindjes eraf. Bimi hoeft niet geschild te worden en is in zijn geheel eetbaar. Was ook de peultjes even en snijd eventueel doormidden als je dat wil.
Spoel de gamba’s af onder koud water en dep ze droog.
Doe de knoflook en ui in de pan en fruit deze. Voeg
En klaar zijn je gamba’s met bimi, peultjes en paddenstoelenmix uit de wok!
Eet smakelijk!