Deze homemade kip-champingnonragout is lekker snel klaar en daarom een perfecte maaltijd voor de drukke doordeweekse dag. In 20 minuten klaar en nog slank ook!
Wat heb je nodig voor 4 broodjes met ragout?
(2 broodjes per persoon is genoeg, maar dan moet je niet te grote broodjes hebben!
Als je grote broodjes hebt is 1 broodje met ragout ook al voldoende. Je kunt er eventueel een lekkere frisse salade bij maken. Zie onderaan het recept wat ik zelf voor salade heb gegeten)
TIP! Zelf heb ik er een lekkere salade bij gegeten van veldsla, feta, tomaat, komkommer, geraspte wortel, walnoten, hazelnoot en een lekkere balsamico vinaigrette.
Je kunt de ragout ook eventueel met zilvervliesrijst eten of natuurlijk een pasteitje.
- 400 kg kipfilet
- 2 eetlepels bloem
- 4 grote ronde bollen eventueel spelt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 200 ml light kookroom
- 3 theelepel gedroogde dragon
- 2 flinke scheuten Worcestersauce
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe de kipfilet in een kom samen met de bloem, peper en zout en schep dit even om.
Bak de ui en knoflook in een wokpan of hapjespan voor 2 minuten. Daarna doe je de kip erbij en bak dit op hoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de champignons in reepjes.
Als de kip gaar is gooi je de champignons erbij en dit bak even een minuutje mee.
Doe vervolgens de kookroom, dragon, Worcestersauce, mosterd, paprikapoeder en kerrie erbij. Eventueel ook nog wat peper en zout.
Wel even blijven proeven! In het begin kan het misschien nog wat flauw zijn. Zelf vind ik het wel lekkerder als het wat meer smaak heeft of iets kruidiger is, maar smaken verschillen natuurlijk! Je kunt eventueel ook een bouillonblokje toevoegen.
Laat de ragout een paar minuten op laag vuur even pruttelen en maak vervolgens de broodjes klaar. Snijd een rondje in de bovenkant van het broodje en hol het broodje uit. Het brood wat j
Schep de ragout in de uitgeholde broodjes en doe het ronde bovenkantje er weer terug op.
2 Comments