Wanneer je dürüms gaat maken heb je vaak een pak met meerdere ‘vellen’. Als je met z’n tweeën bent is dat net wat veel voor het avondeten. Daarom geven we in dit recept twee gerechten. Zo kun je ze ‘s avonds eten en er de volgende dag je lunch van maken. Of andersom natuurlijk ;). Hier de recepten voor de dürüms met kip!
Warme durums met kip
Wat heb je nodig?
- pak van acht dürüms
- 400 gram kipfilet
- 2 el shoarmakruiden (te koop bij Turkse supermarkt)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 el (olijf)olie
- Eventueel crème fraîche of knoflooksaus
Hoe maak je het?
Snijdt de kipfilet in reepjes
Marineer de kipfilet met de olijfolie en de shoarmakruiden (het liefst een paar uur van tevoren)
Snijdt de paprika en ui in stukjes
Fruit de ui en voeg daarna de kipreepjes toe
Als de kip kleur begint te krijgen bak je de paprika nog even mee
Smeer de dürüms in met de crème fraîche en schep de kip erin
Rol de dürüms strak op
Dit is erg lekker met een goed gevulde salade. Ook voor het sporten een prima maaltijd!
Koude durums met kip
Wat heb je nodig?
- De dürüms die je nog over hebt 😉
- Pesto
- Stuk gerookte kipfilet
- handje sla
- Wat plakjes komkommer
- Kruidenroomkaas
- Pijnboompitjes
Hoe maak je het?
Smeer de dürüms in met kruidenroomkaas en leg er wat sla op.
Snijdt de gerookte kipfilet in plakjes en leg op de sla.
Leg de plakjes komkommer op de kipfilet
Smeer wat pesto op de komkommer en strooi de geroosterde pijnboompitjes er overheen.
Rol vervolgens de dürüm strak op
Snijdt de dürüm door de helft voor het eetgemak 🙂
Deze dürüm is ook lekker als tussendoortje of snack bij de borrel!
Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |
Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |