Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje
comments 3

Broodje hete kip

Dit recept voor broodje hete kip is lekker snel klaar! Broodje hete kip is een ideaal gerecht voor in het weekend en je kunt dit op elk moment van de dag eten.  Ook handig om meer kip te maken en in de koelkast te bewaren. Als je zin in een broodje hebt gewoon even de kip opwarmen en een broodje en je kunt al aanvallen!

broodje hete kip

bestekhoofdgerecht •2 personen •   10 a 20 minuten •  pittig 

-olijfolie
- 2 of 4 pistoletjes/ broodjes naar keuze, zachte bolletjes zijn ook lekker!
- 2 stukken kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 el sambal of 1 rode peper, fijngesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 2 tot 3 teentjes geperste knoflook
- 1 flinke scheut ketjap
- 2 kipbouillon-blokjes
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el mosterd

- optioneel: chili saus
- optioneel: komkommer

TIP! Eventueel kun je ook wat plakjes komkommer snijden, dat geeft een frisse smaak aan het geheel.

Verwarm de oven voor de pistoletjes.
Nu kun je zelf bepalen of je de kip wilt koken eerst of gewoon meteen in de pan wilt bakken. Het kan beide, maar bakken is natuurlijk wel wat sneller! 

Als je het wilt koken: Breng water aan de kook, gooi de bouillonblokjes erin en kook de kipfilets in 15 minuten gaar op niet al te hoog vuur. Als de kip klaar is laat je het afkoelen en snijd je het fijn.
Als je het wilt bakken: Doe de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook in de pan voor een minuutje en voeg vervolgens de fijngesneden kip toe en bak de kip gaar.

De gekookte kip kun je toevoegen nadat je de ui en knoflook een minuutje in de pan hebt gebakken.

Daarna de mosterd, bruine suiker, ketjap en het pepertje/ sambal en schep alles goed door elkaar. Altijd even tussendoor proeven, misschien wil je het nog wel wat pittiger!

Zet het vuur laag en laat nog eventjes pruttelen. Ondertussen kun je de broodjes eruit halen en deze alvast opensnijden.
Doe de hete kip in de opengesneden broodjes, wat chilisaus erop en leg er eventueel wat plakjes komkommer op. En klaar is je broodje hete kip!

Je kun dit goed serveren met een frisse salade!

Deel dit recept:

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.