Eten, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Vega
comment 1

Pannenkoekjes van havermout met gebakken appel

Print
Met de lunch eens iets anders dan een boterham of cracker? Deze pannenkoekjes zijn het proberen waard! Ze zijn gezond, geven je een vol gevoel voor de rest van de middag en zijn ontzettend lekker! Ook handig; ze zijn zo klaar.
foto 4

Dit recept heb ik gezien op de site van ‘Uit Paulines Keuken’, maar heb het iets aangepast. De ingrediënten die je nodig hebt voor ongeveer zes pannenkoekjes:
– 75 gram havermout
– 180 ml (soja/amandel/gewone/andere soort) melk
– 75 gram meel (ook hier kies je zelf wat voor meel je graag gebruikt, bijv. speltmeel)
– 2 tl bakpoeder
– een ei
– zout

Voor de topping:
– 2 zoete appels
– kaneel
– honing
– evt. wat rozijntjes

Doe de havermout in een keukenmachine. Even aanzetten en wacht tot het fijn is. Nu heb je je zelfgemaakte havermoutmeel (ik zei toch al dat het zo klaar was). Heb je hier geen zin in, kun je ook havermoutmeel kopen.
Aan de havermoutmeel voeg je de andere meel en wat zout toe. Roer het even door elkaar. Dan doe je het ei en de melk erbij en klop je het tot een beslag met een garde. Dan nog even het bakpoeder er door heen roeren.

In een grote koekenpan verwarm je wat olijfolie. Als het warm is, maak je drie pannenkoekjes in de pan, zoals je op de foto ziet. Ik heb ongeveer een halve soeplepel per pannenkoek gedaan. Laat het even goed bakken. Als je met een spatel onder het pannenkoekje kan, kun je hem omkeren. De pannenkoekjes zijn goed als ze goudbruin zijn aan beide kanten.
pannenkoek

Je kunt de pannenkoekjes even warm houden onder zilverfolie of de appeltjes tegelijkertijd maken. Was de appels even goed en snijd ze in stukjes. Verwarm wederom wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de appeltjes. Goed om blijven scheppen. Voeg dan wat kaneel toe. Als je van rozijntjes houdt, gooi er dan een handje door heen om mee te bakken. Zelf vind ik het niet zo lekker, maar ik kan me voorstellen dat het goed bij dit gerechtje past!foto 3

Als de pannenkoekjes klaar zijn leg je ze op een bord en schep je er wat warme appel over. Drup er dan met een theelepel nog wat honing over heen.

Deze pannenkoekjes geven door de toevoeging van havermout langzame suikers af. Dit houdt in dat je voor een lange tijd een vol gevoel hebt,

en dus minder snel trek krijgt in iets anders.
Ik heb dit als lunchgerecht gegeten, maar het kan ook erg lekker zijn om hier mee te ontbijten! Zo zie je maar weer dat je alle kanten op kunt met havermout..

Lijken deze pannenkoekjes je lekker? Of zou je er een andere topping op doen? Laat ons weten wat je er van vindt als je dit gemaakt hebt in een reactie op deze blog of via Facebook!

Volg ons ook op facebook instagram en bloglovin

Deel dit recept:

1 Comment

  1. Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.