Tonijn tataki met avocado crème
Heb je zin in een fris voorgerechtje? Dan is deze tonijn tataki echt wat voor jou! Een gemakkelijk, snel en gezond gerecht. Tataki komt uit Japan en je denkt waarschijnlijk dat dit een gerecht is, maar dat is het niet. Tataki is een manier van bereiden van tonijn waarbij vis of vlees bijna rauw wordt geserveerd. Je roostert het vis of vlees snel in een grillpan en vervolgens snijd je het in dunne plakjes. Zó lekker! In samenwerking met Eatme hebben wij dit mooie voorgerecht gemaakt. De avocado's die we hebben gebruikt in dit recept zijn eetrijp en vol van smaak, dus perfect voor de avocado crème.
Voorgerecht •2 • 30 minuten
Tonijn tataki met avocado crème
Ingrediënten 2 personen
2x verse tonijn
1 el sojasaus
100 gram pokebowl kruiden of een mix van witte en zwarte sesam
Olijfolie
Peper en zout
Wat heb je nodig voor de saus?
Sojasaus
Sap van halve limoen
Sesamzaadjes
Sesamolie
Evt. wasabi
Wat heb je nodig voor de avocado crème?
2 avocado’s
Sap halve limoen
Peper en zout
Wat heb je nodig voor de garnering?
Radijsjes
Bosui
Alfalfa
Zo maak je Tonijn tataki met avocado crème
Voor de saus meng je 3 tl sojasaus met het sap van een halve limoen, 1 tl sesamolie en eventueel wat sesamzaadjes en wasabi. Hou je niet van pittig? Laat de wasabi dan achterwege! Serveer in een klein schaaltje
Snijd voor de avocado crème de avocado’s door midden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een schaaltje. Voeg hier het sap van een halve limoen en wat peper en zout aan toe en mix het met een staafmixer tot een mooie, gladde crème. Is het erg dik en niet makkelijk te mixen? Voeg dan nog wat limoensap toe.
Snijd de tonijn in een rechthoek. Dep de tonijn droog en smeer in met olijfolie en sojasaus. Bestrooi met peper en zout.
Haal de tonijn door de pokebowl kruiden/sesam
Zet een grillpan of grillplaat op het vuur en laat goed heet worden. Grill de tonijn kort, zodat de buitenkant mooi kleur krijgt maar de binnenkant rauw blijft.
Snijd de tonijn in dunne plakken en serveer op een schaal of bordje. Leg er drie of vijf toefjes avocado crème op, en wat dun gesneden plakjes radijs. Snijd de bosui schuin en strooi dit over de tataki, net als wat alfalfa. Serveer met het sausje en eetstokjes.
Heb je zin in nog een lekker voorgerecht met tonijn? Bekijk dan dit recept Aziatisch tonijntaartje met avocado