Dit heb je nodig
Een oven
Een grillpan/plaat (ik gebruik deze grillplaat van Le Creuset)
Een bakkwastje
Boodschappenlijstje
Voor vier personen pasta, ik heb penne gebruikt
1 grote kipfilet
1 courgette
1 aubergine
1 bakje cherrytomaatjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 bakje cottage cheese
Gedroogde Italiaanse kruiden
Peper en zout
Zo maak je de pasta met gegrilde groenten en kipfilet
Verwarm de oven voor op 200 graden. Je gaat de kipfilet grillen, dus snijd deze in platte stukken zodat ze redelijk snel gaar zijn. Zet een bakje neer met olijfolie en voeg daar wat van de Italiaanse kruiden aan toe. Smeer de kipfilets in met dit olijfoliemengsel en zet het afgedekt nog even in de koelkast. Was je kwastje af en maak opnieuw een bakje met olijfolie en Italiaanse kruiden (hygiëne staat voorop ;).
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken of repen, ongeveer een halve centimeter dik. De ui snijd je in ringen. Ook deze smeer je in met het olijfoliemengsel.
Zet een grillpan of grillplaat op het vuur. Hier hoef je geen olie aan toe te voegen, omdat je de groenten en kip al hebt ingesmeerd met olie. Als de plaat goed heet is kun je je groenten grillen. Laat het gerust even liggen op één kant, maar houd het wel in de gaten, het kan snel gaan. De groente kan omgekeerd worden wanneer je het makkelijk kunt ‘pakken’. Als je het als het ware los met trekken, is het nog niet goed. Als de groente aan twee kanten gegrild is, bewaar je het even in een schaal. Dit kun je eventueel later nog in de oven zetten wanneer het teveel is afgekoeld.
Pak een ovenschaal en voeg hier de (schoongemaakte) cherrytomaatjes aan toe. Haal het schilletje van de knoflook af en plet het met een mes. Dit leg je ook in de ovenschaal. Strooi er wat peper en zout en olijfolie over, en zit dit voor een kwartiertje in de oven. Bij mij waren de tomaatjes vrij snel klaar, het kan zijn dat ze in jouw oven iets langer of juist iets korter moeten. Iedere oven is weer anders, dus houd het in de gaten.
Ondertussen zet je water op en bereid je de pasta volgens de verpakking. Verwarm in een steelpannetje de gezeefde tomaten op laag vuur.
Als alle groenten gegrild is, ga je de kipfilet grillen. Hiervoor geldt hetzelfde; het vlees is goed wanneer je het makkelijk om kunt draaien en het niet meer aan de plaat kleeft.
Wanneer alles klaar is het tijd om de borden op te maken. Ik heb eerst wat pasta op een bord gedaan en wat tomatensaus boven op de pasta geschept. Daarna leg je er groenten bovenop, gevolgd door de kipfilet. Leg er wat tomaatjes bovenop. Strooi er peper en zout naar smaak overheen en garneer de pasta met één of twee eetlepels cottage cheese. Dit is lekker fris bij deze pasta!
Op tafel zet je een flesje goede olijfolie, peper en zout neer, dit kan iedereen naar smaak toevoegen aan de pasta. Serveer dit gerecht met een frisse groene salade van veldsla en appel.