Hoofdgerecht, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comment 1

Zelfgemaakte verse pitabroodjes

Zelf ben ik nooit een fan geweest van pitabroodjes uit de supermarkt, maar sinds ik deze zelfgemaakte verse pitabroodjes maak ben ik om! Helemaal fan van pitabroodjes! Ze zijn heerlijk zacht en je kunt ze eigenlijk gewoon totaal niet vergelijken met de broodjes uit de supermarkt. Deze zijn zoveel beter! Je hebt maar 4 ingrediënten nodig, het is zooo makkelijk te maken en je kunt er goed mee variëren! Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld, want je moet het deeg 1,5 uur laten rijzen. Bekijk het makkelijke recept van de zelfgemaakte verse pitabroodjes hieronder.

zelfgemaakte verse pitabroodjes

bestekhoofdgerecht • 4 broodjes •  bereiden 25 min/ wachttijd 1,5 uur rijzen•   gevulde pita

-250 gr bloem
-1 tl zout
-1 tl gedroogde gist
-olijfolie
-160 ml lauwwarm water

Los de gist op in 160 ml lauwwarm water in een grote kom. Voeg de bloem, het zout en 1 tl olijfolie toe en kneed dit door. Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het verder tot een stevig deeg voor z'n 5 minuten. Vet een andere glazen of plastic kom in met een beetje olijfolie. Een metalen kom geleidt teveel warmte, dus dat kun je beter niet gebruiken. Leg de gevormde deegbal in de kom. Dek af met een natte theedoek, want dit voorkomt uitdroging en zet de kom op een tochtvrije plaats.

Na anderhalf uur kun je het deeg uit de kom halen. Als het goed is, is het deeg nu twee keer zo groot. Leg het deeg weer op je met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in 4 bollen. Gebruik een deegroller om er platte schijven van te maken.zelfgemaakte verse pitabroodjes

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er een klein beetje olijfolie in en bak de pita vervolgens 30 seconden, draai de pita om en bak de andere kant voor zo'n 1 a 2 minuten. De andere kant ook weer 1 a 2 minuten.  De pita kan wat bol gaan staan, maar dit komt weer goed. Blijf er wel bij en zorg ervoor dat de pita niet te snel verbrand.  Bak zo alle 4 de pitabroodjes en bewaar ze in een theedoek voordat je ze gaat serveren. Zo blijven ze nog lekker warm.

Serveer ze wel het liefst direct na het bakken, anders worden ze hard en droog.
Je kunt eventueel het deeg wat je niet nodig hebt ook invriezen. Ook de gebakken broodjes kun je invriezen en even weer opwarmen in een broodrooster.

Eet smakelijk en geniet van je lekkere verse warme pitabroodjes!

Deel dit recept:

1 Comment

  1. Pingback: Zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip, feta en balsamicosiroop -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.