Baksels, Laatste post
Leave a comment

Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg

Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg

Een lekkere warme appeltaart met slagroom kun je ons wel voor wakker maken. Soms wil je alleen niet een hele taart maken, maar wel snel iets lekkers op tafel toveren. Daarom hebben wij het recept voor snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg. De bodem is dan wel wat anders, die is namelijk van bladerdeeg i.p.v. een koekbodem. De smaak is gelukkig wel net zo lekker!  Perfect om te maken voor bijvoorbeeld een verjaardag, high tea, babyshower of gewoon als lekkere snack! En oh ja, erg lekker met een flinke dot slagroom!

Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg

bestekSnack •4 •     30 minuten/ 25 min oventijd

Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg

Ingrediënten 8 personen

4 appels (Goudreinet of Elstar)
150 gr rozijnen, geweld
1 el kaneel
100 gr basterdsuiker
16 plakjes Roomboter bladerdeeg
8 vormpjes van 10 cm doorsnee of een muffinvorm
1 ei, losgeklopt

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wel de rozijnen 10 min in een bakje met lauw water. Zo worden ze zachter en sappiger.  Schil ondertussen de appels en snijd in kleine blokjes. Dep de rozijnen droog en doe ze samen met de appelstukjes in een kom.  Voeg de suiker en kaneel toe aan de appels en rozijnen en schep goed om.

Haal nu de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet vervolgens de bakvormpjes in met olie, boter of bakspray. Je kunt losse vormpjes gebruiken, maar voor deze appeltaartjes kun je ook goed een muffinvorm gebruiken. Bekleed nu de vormpjes met bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg weg. Bij de losse vormpjes die ik gebruikt heb, kun je heel gemakkelijk je hand gebruiken om het deeg eraf te 'snijden' . Je legt je hand op de vorm en duw een beetje op de randjes. Nu kun je het deeg er gemakkelijk afhalen.  Prik gaatjes in het deeg ook in de zijkant van de vorm.  Strooi een klein beetje custardpoeder of paneermeel over de bodem. Zo zorg je ervoor dat je bodem niet nat wordt.

Nu kun je de vormpjes vullen met het appel-/kaneelmengsel.  Snijd van het overige bladerdeeg reepjes van 1 a 1,5 cm en leg dit over de appel heen. Snijd het overtollige deeg weg.  Leg 4 reepjes horizontaal en 4 reepjes verticaal op de vorm.

Als laatste klop je een ei los. Bestrijk de appeltaartjes met het ei.

Zet de mini appeltaartjes in de oven en bak ze in zo'n 25 minuten gaar.

Haal de appeltaartjes uit de vorm en serveer op een mooi bordje met een lekkere verse dot slagroom!

Zoek je nog een ander lekker gerecht uit de oven? Bekijk dan eens dit heerlijke vijgentaartje met geitenkaas en honing of een appelgalette met speculaaskruimels!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.