Smashed pavlova met exotische vruchten
Pavlova is zoet gebakken eiwitschuim met een krokante korst en zacht en luchtig van binnen met daarop verschillende soorten fruit. Pavlova is een dessert uit de Australische keuken. Pavlova werd in 1920 gemaakt voor de Russische balletdanseres Anna Pavlova tijdens een tournee door Australië en Nieuw- Zeeland.
Met deze smashed pavlova steel je zeker weten de show bij je gasten! Krokant, romig, zoet en de combinaties zijn eindeloos! Daarnaast is het ook makkelijk te maken! De exotische vruchten zijn van Eatme. Heerlijke rijpe vruchten die ideaal zijn voor een nagerecht met kleurrijk en fris fruit!
Nagerecht •4 • 30 min voorbereiding/ 2,5 min oven
Smashed pavlova met exotische vruchten
Ingrediënten 4 a 6 personen
4 eiwitten
200 gr suiker
2 tl maïzena
2 tl azijn
3 passievruchten
1 mango
200 ml slagroom
Eventueel scheutje licor 43 door de slagroom
Optioneel: 1 pitahaya en vijgen, maar is niet in elke supermarkt te vinden
Zo maak je het:
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 120 graden.
Je kunt de vorm van de schaal waarin je de pavlova gaat opdienen aftekenen op het bakpapier, zodat je het eiwitmengsel daar binnen kunt verdelen.
Meng nu de azijn met de maïzena. Splits de eieren zodat je vier eiwitten overhoudt. Hier zie je hoe je dat kunt doen.
Ontvet vervolgens een kom met wat citroen en maak de kom droog met keukenpapier. Voor het
stijfkloppen van het eiwit is het noodzakelijk dat de kom vetvrij is! Even extra aandacht aan
besteden dus. Klop het eiwit luchtig met een mixer of keukenmachine. Voeg dan tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit en blijf mixen totdat er stevige pieken in het eiwit ontstaan. Je kan dit even checken door de kom op z'n kop te houden. Als het eiwit er niet uitvalt zit je goed! Mix nu de maïzena/azijn er door.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daar het afgetekende stuk bakpapier overheen. Verdeel het eiwit mengsel over het afgetekende stuk bakpapier en zet het ongeveer 2,5 uur in de oven.
Als de pavlova klaar is zet je de oven op een kier en laat je de pavlova helemaal afkoelen.
Als het afgekoeld is haal je het uit de oven en leg je het in de schaal die je gaat gebruiken.
Nu gaan we de pavlova vullen, het is het lekkerste als je dit doet vlak voordat je het gaat
eten omdat de pavlova anders zompig wordt.
Nu komt het leukste gedeelte... Pak een lepel en smash de pavlova! Vul de pavlova op met de
slagroom eventueel met een scheutje licor 43 erdoor. Verdeel als laatste de exotische vruchten over de pavlova.
Een verrassend kleurrijk nagerecht waarmee je zeker weten de show steelt!
Bekijk ook onze smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten. Ook een pareltje voor op tafel!