Ben je op zoek naar een snelle en makkelijke maaltijd uit de oven? Maak dan de Franse klassieker quiche Lorraine! De quiche heeft haar naam te danken aan de regio waar het vandaan komt, namelijk Lorraine/Lotharingen in Frankrijk. Een eenvoudige quiche, maar o zo heerlijk! Een hartige quiche met spekjes, ui en heeeel veel kaas!
Zet het op tafel tijdens de lunch, als vrienden komen eten, met een verjaardag of met een picknick in het park! Zowel koud als warm erg lekker. Serveer een lekkere salade bij de quiche. Heb je nog wat over van de quiche? Je kunt quiche prima in porties invriezen.
- 6 plakjes hartige taart deeg
- 4 eieren
- 200 gr crème fraiche
- zout en peper
- 175 gr geraspte kaas
- 250 gr spekjes
- 2 uien, in ringen
- 1 tomaat, in plakjes
Recept quiche Lorraine met tomaat
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de uien in ringen en bak vervolgens de spekjes in de pan. Als de spekjes bijna klaar zijn bak je de uien ook mee totdat ze glazig zijn.
Meng in een kom de crème fraiche, 4 eieren, helft van de geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout.
Bekleed de ovenschaal met hartige taart deeg
Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. De kant waar het papiertje op zit dat is de gladde kant en daar moet de vulling op. Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi vervolgens een dun laagje paneermeel op de bodem om te voorkomen dat de bodem erg sompig wordt.
Quichevorm vullen
Verdeel de uien en spekreepjes over de bodem en giet daar het mengsel met crème fraiche , ei en kaas overheen. Snijd vervolgens nog een tomaat in plakjes en leg die bovenop de vulling. Strooi als laatste de overige kaas over de quiche.
Zet de quiche nu voor 35 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Serveer de quiche Lorraine met een lekkere frisse salade. Heerlijk in combinatie met de hartige quiche.
Bekijk hier het recept voor de quiche met paprika, spekjes en feta. Of onze quiche met asperges met een lekkere frisse salade.