Ingrediënten
Voor een maaltijd van twee personen gebruikte ik:
– 2 pangasiusfilet (ik heb verse vis gebruikt, maar kan ook goed uit de diepvries)
– 1 rode paprika
– 1 aubergine
– 1 half bakje champignons
– 1 ui
– 1 pakje gezeefde tomaten
– basilicum en bieslook uit de tuin, kan ook gedroogd of Italiaanse kruiden
– Peper en zout
– rode peper naar smaak of o
– zilvervliesrijst
– optioneel: twee el kwark, creme fraiche of kookroom als je het vispotje wat romiger wilt maken
Zo maak je het vispotje
Wanneer je pangasiusfilet uit de diepvries gebruikt is het verstandig om even op de verpakking te lezen hoe je dit het beste kunt bereiden; vaak kan het rechtstreeks uit de diepvries gemaakt worden.
Snijd de pangasiusfilet in stukken. Van de aubergine en paprika snijd je blokjes, de champignons in vieren en de ui snipper je fijn. Als je een pepertje gebruikt snijd je deze ook fijn, evenals de verse kruiden.
Fruit de ui en bak de overige groenten mee. Hier voeg je ook de kruiden aan toe. Mocht je olijfolie met chili gebruiken, voeg dan naar smaak toe.
In een andere pan bak je de vis in wat olijfolie. Schep de vis voorzichtig om, zodat het niet uit elkaar valt. Ondertussen niet vergeten de rijst te koken.
Als de vis gaar is, voeg je dit bij de gebakken groenten toe. Schenk de gezeefde tomaten erbij en eventueel wat kookroom, kwark of crème fraiche. Laat dit even op zacht vuur doorkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer het vispotje met de zilvervliesrijst en eventueel een frisse salade van veldsla en appel.