Wil je een gezonde en rijkgevulde salade maken en weer even balansen? Dan is dit de ideale salade voor jou! Een salade met avocado, granaatappelpitjes, mandarijn, pecannoten, feta, komkommer en een lekkere frisse citroenvinaigrette. Dit zijn normaal gesproken ook dingen die ik los eet, dus waarom geen salade van maken? Perfect toch om alles te combineren en af te maken met een heerlijke vinaigrette.
salade • 4 personen • 15 min bereiden
-zak veldsla
-1 avocado in blokjes
- 2 mandarijnen of 1 blikje mandarijn
- halve komkommer in stukjes
- 1 granaatappel of bakje granaatappelpitjes a 100gr.
- paar fetablokjes, verkruimeld
- handje pecannoten
citroenvinaigrette:
-1 citroen
-75 ml olijfolie extra vierge
-2 tl fijne mosterd
-evt sjalotje, gesnipperd
Leg de veldsla in een mooie schaal en snijd de ingrediënten. Je kunt deze salade het beste maken vlak voordat het geserveerd wordt, want anders wordt de avocado bruin en dat ziet er wat minder fris uit.
Doe alle ingrediënten bij de veldsla en nu kun je de citroenvinaigrette maken.
Halveer de citroen en pers de citroen uit. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer met een garde totdat alles is opgenomen en een glad geheel is. Voeg eventueel een sjalotje toe. Doe eerst de helft erbij en kijk even of dat genoeg is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de vinaigrette over in een weckpot en serveer dat bij de salade.
Hartstikke eenvoudig en erg lekker! Eet smakelijk!