Voor de salade heb je nodig:
150 gram quinoa
150/200 gram kipfilet
Een blikje kikkererwten
cherrytomaatjes
een halve komkommer
avocado
grove mosterd
(witte wijn) azijn
honing
olijfolie
Peper en zout
Evt. Italiaanse of Provençaalse kruiden
Zo maak je de salade van quinoa:
Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze eventueel met de Italiaanse of Provençaalse kruiden en wat olijfolie. Grill de kipfilet goed gaar in een grillpan of grillplaat. Ook deze kip heb ik weer gegrild op de fijne grillplaat van Le Creuset! Laat de quinoa en kip even afkoelen.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft, de komkommer, avocado en feta in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
De mosterddressing maak je door twee eetlepels grove mosterd te mixen met een goede scheut olijfolie, wat azijn en wat peper en zout. Houd je van een wat zoetere salade, doe er dan nog wat honing bij. Even goed kloppen met een vork of kleine garde.
Mix alle ingrediënten in een mooie schaal en roer de dressing door de salade heen. Een paar blaadjes munt om te garneren en je hebt een mooie salade als hoofd- of bijgerecht!
Wat extra info
De ingrediënten voor deze salade zijn gebaseerd op een gerecht voor twee personen. Dan is het wel een flink gerecht, ben je niet zo’n grote eter kun je de salade prima bewaren voor de volgende dag. Een ander idee is om de salade als bijgerecht te maken bij een BBQ. Zo heb je toch nog een gezonde salade bij de meestal wat minder gezonde dingen die bij een BBQ te vinden zijn.
Er zijn veel