Risotto behoort tegenwoordig echt tot een van mijn lievelingsgerechten. Ik heb het vorig jaar pas voor het eerst gemaakt toen ik een redelijk makkelijk recept tegenkwam. Ik had altijd het idee dat het niet zo makkelijk te maken was. Ik heb vervolgens een beetje een eigen receptje gemaakt met de groenten die ik zelf lekker vind en natuurlijk de gerookte zalm. Als je niet van gerookte zalm houdt, kun je ook een zalm moot gebruiken en deze ook meebakken met de groenten.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram risotto
- 100 gram gerookte zalm
- 2 groentebouillonblokjes
- 250 gram champignons
- 2 handjes bevroren erwtjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 glas droge witte wijn
- 700 ml water
- Olijfolie
- Eventueel klontje roomboter
Eventueel ter garnering: 1 bosuitje
Hoe maak je het?
Breng alvast het water aan de kook in een waterkoker. Als het water gekookt heeft doe ik het altijd in een grote kan en daar gooi ik de bouillonblokjes bij. Daarna schenk ik de wijn er ook bij.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snij alvast de zalm in kleine stukjes en de champignons in reepjes.
Bak vervolgens in een wok de ui, knoflook, champignons en de erwtjes en leg het vervolgens even op een bord. Je bakt het maar kort aan, want het hoeft niet helemaal gaar te zijn Ondertussen kun je wat olie in een hoge pan doen en hier de risotto even 2 minuten aanbakken.
Na 2 minuten schenk je wat bouillon erbij tot de rijst een beetje onder water staat. Breng dit aan de kook (het hoeft niet heel hard te koken). Als de rijst de bouillon heeft opgenomen schenk je er weer wat bouillon bij en zo ga je door totdat de bouillon op is genomen. Wel belangrijk dat je af en toe even roert.
Op het einde doe je de groenten en de gerookte zalm in de pan bij de risotto en roer je alles door elkaar. Zelf heb ik er nog een klein klontje roomboter doorheen gedaan voor een lekkere romige smaak.
Ter garnering kun je nog wat in ringetjes gesneden bosui over de risotto strooien.