Naast dat het recept vrij eenvoudig te maken is, heb je ook niet veel ingrediënten nodig. Het is dus naast gezond, vullend en makkelijk ook een maaltijd waar je niet gelijk een half vermogen voor hoeft neer te leggen bij het afrekenen.
Wat heb je nodig voor de mugcake?
- vier eetlepels havermout
- één ei
- één (rijpe) banaan
- kaneel naar smaak
- eventueel een of twee dadels in stukjes
- eventueel wat geraspte kokos
On the side
Alleen een mugcake is in principe al genoeg voor ontbijt. Toch vind ik het lekker om naast de mugcake een klein schaaltje met kwark of yoghurt en daar een stuk fruit doorheen te eten, of zoals op de eerste foto in dit artikel met zelfgemaakte jam.
Hoe maak je de mugcake?
Pak een kom en prak hier de banaan in. Voeg het ei toe en kluts het goed (echt goed!) door elkaar. Doe de havermout, kaneel en, als je deze hebt, dadels en kokos toe en roer het mengsel door elkaar.
Schenk dit mengsel in een mok of ander bakje dat in de magnetron kan. Even twee minuten in de magnetron op de hoogste stand (bij mij 900 watt, als jouw magnetron lager is dan de tijd iets verlengen) en de mugcake is klaar. In die twee minuten kun je óf heel snel je spullen afwassen, óf je yoghurt klaarmaken ;).
="wp-image-1332 size-medium" src="https://dev.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2015/02/mugcake.jpg?w=296" alt="mugcake" width="296" height="300" /> Mugcake met peer, kwark en pistachenoten
Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |
Pingback: Havermouttaartje met aardbeien en banaan -
Pingback: BitesWeLove winactie en kortingscode! -