Wat heb je nodig?
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Zeezout naar smaak
- Zwarte peper uit de molen naar smaak
- Sap van een kwart limoen
Hoe maak je de Italiaanse kruidenboter?
Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast. Ben je dit vergeten of lees je dit recept pas wanneer je de kruidenboter gelijk wil maken, kun je de roomboter in een hittebestendig schaaltje even in de magnetron zetten. Let op dat je dit niet te lang laat staan, het smelt snel.
Prak de boter met een vork tot het soepel
Rol de limoen over het aanrecht en snijd er ongeveer een kwart vanaf. Door de limoen te rollen kun je er meer sap uit krijgen. Pers het sap boven de kruidenboter en mix het weer door de boter heen.
Proef de kruidenboter en voeg eventueel naar smaak nog iets van de kruiden toe. Lekker en snel, toch?
Psst! Volg ons ook op facebook instagram, pinterest en bloglovin.
Pingback: Volkstuin van Aadje -