Bijgerecht, Eten, Hoofdgerecht, Lunch, Sauzen, Tussendoortje
comments 3

Zelfgemaakte Italiaanse kruidenboter

Print
Laatst vond je op Buuf & Buuf een recept voor een zelfgemaakt speltbroodje. Omdat je dit niet zo lang kunt bewaren, hebben wij dit ‘s avonds gegeten met salades en andere kleine healthy hapjes. Brood met kruidenboter is bij mij nooit veilig. Tijd dus om eens te experimenteren met een snel en makkelijk eigen kruidenbotertje!

Italiaanse kruidenboter

Wat heb je nodig?

  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zeezout naar smaak
  • Zwarte peper uit de molen naar smaak
  • Sap van een kwart limoen

Hoe maak je de Italiaanse kruidenboter?

Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast. Ben je dit vergeten of lees je dit recept pas wanneer je de kruidenboter gelijk wil maken, kun je de roomboter in een hittebestendig schaaltje even in de magnetron zetten. Let op dat je dit niet te lang laat staan, het smelt snel.

Prak de boter met een vork tot het soepel

is. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en mix het met de vork door de roomboter heen.
Rol de limoen over het aanrecht en snijd er ongeveer een kwart vanaf. Door de limoen te rollen kun je er meer sap uit krijgen. Pers het sap boven de kruidenboter en mix het weer door de boter heen.

Proef de kruidenboter en voeg eventueel naar smaak nog iets van de kruiden toe. Lekker en snel, toch?

Psst! Volg ons ook op facebook instagrampinterest en bloglovin

Deel dit recept:

3 Comments

  1. Pingback: Volkstuin van Aadje -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.