Wil je bij een lunch/brunch of borrel eens iets anders te maken dan je gewend bent, is deze muffin een aanrader! Ook als je gewoon van iets lekkers houdt trouwens 🙂 Hier het recept voor de hartige muffins met spek, ui en Italiaanse kruiden:
Wat heb je nodig?
- Oven
- Muffinblik
- Mengkom
- Bakkwast
- Garde of keukenmachine
Welke ingrediënten?
- Drie eieren
- 250 ml melk
- Peper
- Crème fraiche (1 á 2 el)
- Italiaanse kruiden (1 el)
- Gerookte spekreepjes
- Ui
- Geitenkaas
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Breek de eieren in de mengkom, voeg de melk, crème fraiche, peper en Italiaanse kruiden toe. Meng met een garde tot een glad mengsel.
Bak de spekjes uit, snipper ondertussen de ui fijn. Als de spekjes kleur beginnen te krijgen voeg je de ui toe en bak je die even mee. Let op, kan snel aanbranden.
Met een bakkwast kun je het
Het spek/ui-mengsel voeg je toe in de mengkom, even doorroeren. Giet dit in de muffinvorm.
Snijd de geitenkaas in plakjes en leg in ieder ‘vak’ een plakje.
Zet het blik 20-25 minuten in de oven en check af en toe even of het niet te hard gaat.
Deze muffins lenen zich prima voor eigen inbreng. Houd je niet van geitenkaas? Dan kun je dit vervangen door geraspte kaas. Je kan bijvoorbeeld ook champginons of paprika toevoegen.
Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |
Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |