Koolhydraatarme courgette-spinazie soep is zo'n receptje dat bij je opkomt wanneer je echt even niet weet wat je moet eten. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is gezond en je kunt er gelijk lekker veel van maken. Heb je gelijk iets voor de lunch de volgende dag, of voor in je vriezer. De gerookte zalm maakt het echt wel af! We hebben laatst op onze Facebook pagina een poll gehouden onder onze volgers, en daar kwam uit dat er vraag is naar koolhydraatarme recepten. Daar kan deze courgette-spinazie soep dus mooi bij!
Dit recept is een mengelmoes van verschillende andere recepten die ik online tegen kwam.
soep • 6 personen 30 minuten• koolhydraatarm
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 300 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml slagroom
- Chilipoeder
- Bakje gerookte zalmsnippers
Ik vind het altijd handig om de bouillon als eerste klaar te zetten, omdat ik dit anders vergeet. Maak de bouillon (meestal twee blokjes op een liter water). Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in een soeppan.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak deze mee met de ui en knoflook. Voeg daarna de spinazie toe, ik doe dat meestal in delen omdat de pan anders gelijk zo vol zit ;). Als de spinazie geslonken is schenk je de bouillon erbij en laat je dit even doorkoken. Mix daarna de alles tot een gladde soep met een staafmixer. Roer ongeveer 100 ml van de slagroom er door heen en breng op smaak met wat peper en zout.
Wanneer je de soep serveert, kun je nog wat slagroom over de soep heen schenken. Doe een á twee theelepels gerookte zalm door de soep en strooi er wat chilipoeder, bijvoorbeeld deze, naar smaak over. Eet lekker!