Ik hoor de laatste tijd veel mensen die koolhydraatarm willen eten, maar niet zo goed weten wat ze dan kunnen maken om echt voor de hele avond verzadigd te zijn. Deze zoete aardappelschotel met gehakt vult erg goed en is makkelijk te maken! Je kunt ook zelf makkelijk ingrediënten toevoegen of vervangen. Je kunt bijvoorbeeld ook courgette gebruiken ipv aubergine. En als je wat over hebt van deze schotel kun je het gewoon invriezen!
hoofdgerecht •4 personen • 30 minuten • koolhydraatarm
-750 gr zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr mager gehakt
- 1 aubergine
- 1 paprika
- handje champignons
- 400 gr tomatenblokjes
- 3 tl komijnpoeder
- 3 tl chilipoeder
- 1 boullionblokje
- feta, verkruimeld
- handje cashewnoten
- optioneel: geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in even grote stukken en kook ze in 15 a 20 minuten gaar.
Snijd de ui en knoflook fijn, aubergine in blokjes, paprika in blokjes en champignons in reepjes.
Verhit een pan en rul het gehakt. Na een minuutje kun je de ui en knoflook toevoegen. Bak dit even en voeg daarna de aubergine, paprika, champignons, komijnpoeder en chilipoeder toe. Bak dit gaar en voeg vervolgens de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Proef het mengsel even en voeg naar smaak nog wat kruiden toe. Laat het op zacht vuur nog even een paar minuten sudderen.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn tot puree. Of je kunt natuurlijk een keukenmachine gebruiken die het tot puree maakt.
Vet een ovenschaal in en verdeel het gehakt over de bodem. Schep vervolgens de puree erover en maak het met de bolle kant van een lepel glad. Als laatste voeg je fetakaas en cashewnoten toe. Dit is naar eigen smaak, dus de hoeveelheid mag je zelf bepalen! Zelf had ik nog wat geraspte kaas over, dus dat heb ik er ook nog overheen gedaan en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.
Zet de schotel nu voor 20 minuten in de oven en de laatste 5 minuutjes even op de grillstand voor een lekker krokant korstje!
4 Comments