Een perfect gerecht die je goed kunt combineren. Deze romige knoflooksaus met zalmfilet kun je zowel koolhydraatarm,met pasta (tagliatelle) of met rijst eten. Voor ieder wat wils en wedden dat ze er allemaal van smullen? Een snel en makkelijk recept, dus ook prima doordeweeks te maken.
Wil je meer recepten zien die geschikt zijn voor een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet? Kijk dan hier.
Bekijk hieronder snel het recept van de zalmfilet in romige knoflooksaus met spinazie en champignons!
hoofdgerecht • 2 a 3 personen • 30 min bereiden
-2 zalmfilets zonder huid
-paar handjes verse spinazie
-1/3 bakje kastanjechampignons, in partjes of plakjes
-50 ml droge witte wijn
-400 ml kookroom
-4 knoflookteentjes, fijngehakt
-1 ui, fijngesneden
-50 gr Parmezaanse kaas
-peper en zout
- pasta of rijst
Kook de pasta of rijst volgens de verpakking.
Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout en bak ze in een diepe koekenpan. Hier komt ook later de saus in. De zalmfilets hoeven niet helemaal doorbakken te zijn, want dan zijn ze veel te droog. Als ze gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even apart.
In een apart pannetje bak je ondertussen de champignons.
Vervolgens laat je een klont boter smelten in de pan van de zalmfilets en bak je de fijngehakte knoflook en ui. Als de ui glazig is voeg je de wijn toe. Laat dit even voor een halve minuut pruttelen en zet daarna het vuur lager. Voeg nu de kookroom toe en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Het slinkt enorm, dus je hebt wel paar handjes spinazie nodig.
Het vocht wat van de champignons is afgekomen giet je af en vervolgens roer je de champignons door de saus.
Strooi de Parmezaanse kaas over de saus en roer nog even goed totdat de kaas helemaal gesmolten is in de saus.
Leg de zalmfilets terug in de pan en laat dit nog even zachtjes 1 a 2 minuten pruttelen.
Klaar is je zalmfilet met romige knoflooksaus met spinazie en champignons! Geniet ervan!