Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Zalmburger met frisse dillesaus

Print
zalmburger met dillesaus

De zalmburger met frisse dillesaus komt uit het ‘Delicous magazine’. Alleen heb ik mijn eigen draai eraan gegeven. Een lekkere burger met een frisse saus!

Wat heb je nodig voor de zalmburger met frisse dillesaus voor 2 personen?

  •  2 grote harde broodjes
  • 250 gram zalmfilet zonder huid
  • 1/2 eetl geraspte citroen
  • 200 gram Chinese kool of paksoi
  • 1/2 paprika, kleur naar keuze
  • 1/2 eetl mosterd
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1/2 eetl kappertjes
  • 2 eetl fijngesneden dille
  • 20 gram paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Sausje:

  • 125 gr zure room (een bakje)
  • beetje sap van een citroen
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 2 eetl verse dille
  • peper en zout

Hoe maak je de zalmburgers met frisse dillesaus?

Doe de zalm, geraspte citroen, mosterd, fijngesneden dille, kappertjes, sjalot en zout en peper in een keukenmachine en mix het grof. Er moeten nog wel kleine stukjes zalm overblijven. Voeg hierna het paneermeel toe en roer goed door elkaar met een lepel of spatel. Niet meer mixen, want dan wordt het te fijn. Maak er 2 platte (!) burgers van. Ze worden in de pan dikker, dus probeer ze redelijk plat te maken.

Snijd de paprika en Chinese ko

ol in reepjes en wok de paprika 2 minuten en daarna de Chinese kool nog 5 minuten. Leg dit als het klaar is even apart op een bordje.

Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de zalmburgers zon 5 minuten op middelhoog vuur.

Doe ondertussen de zure room in een kom samen met de knoflook, dille, citroensap en peper en een klein(!) beetje zout.

Snijd nu nog even de halve ui in fijne ringen.

Halveer de broodjes en doe hier de paprika en Chinese kool op. Vervolgens de zalmburger, dillesaus en een beetje ui. Klaar is je zalmburger met lekkere frisse dillesaus!

Enjoy!

Deel dit recept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.