Lekker, een nieuw healthy en vegetarisch recept quinoa salade! Deze vegetarische quinoa salade met feta en kruiden is erg makkelijk om te maken en in een handomdraai klaar. Ideaal voor de lunch of als avondmaaltijd! Deze salade staat binnen 20 minuten op tafel. Quinoa is trouwens glutenvrij en past dus goed in een glutenvrij dieet. Quinoa heeft amper calorieën, maar is wel vrij machtig, waardoor je helemaal niet veel nodig hebt. Om af te vallen kun je quinoa goed toevoegen aan je maaltijd.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 100 gram quinoa
- 2 handjes rucola
- Een halve rode ui
- Halve komkommer
- 10 stengels bieslook
- Goede hand vol muntblaadjes
- 1 tomaat
- 2 handjes doperwten
- 1 plak feta
- pijnboompitten
- peper
- olijfolie
- optioneel: avocado
Hoe maak je het?
Spoel de quinoa eerst onder de kraan af. Zelf doe ik het altijd in een zeef. Van nature is quinoa namelijk bedekt met een natuurlijk beschermlaagje (saponin). Deze stof heeft een bittere smaak. Dat moet er dus wel even afgespoeld worden!
Betreft de verhouding voor het koken; gebruik 1 deel quinoa op 2 delen water (verhouding 1:2). Dus 1 kopje droge quinoa kook je met 2 kopjes water.
Kook de quinoa volgens de verpakking. Zodra het water kookt doe je de deksel op de pan en zet je het vuur lager. Het water moet nog net blijven koken.
Gooi ondertussen de bevroren erwtjes in een schaal samen met de rucola, fijngesnipperde rode ui, in kleine blokjes gesneden komkommer, bieslook, munt, tomaat en de feta. De feta kun je gewoon met je handen verkruimelen. De kruiden kun je heel fijn snijden. Als je alles in de schaal hebt gedaan, voeg je nog wat peper toe. Ik denk trouwens dat avocado ook erg lekker is door de salade! Mijn vriend houdt er niet heel erg van dus de avocado heb ik voor deze keer achterwege gelaten.
Rooster de pijnboompitjes nog even in de pan en gooi het ook door de salade.
Voeg als laatste de quinoa toe en roer dit alles goed door elkaar zodat het 1 geheel wordt. Giet daarna nog wat olijfolie erdoor en je kunt het serveren.
Deze quinoa salade is lekker snel klaar en heel makkelijk om te maken. In 20 minuutjes heb je een lekkere en healthy salade op tafel staan! Perfecte maaltijd voor doordeweeks als lunch of avondeten. Waarschijnlijk hou je nog wel iets over van de salade, maar dit kun je goed gebruiken voor de volgende dag met de lunch of weer avondmaa